Welke Crypto Kopen in 2024?

Cryptocurrencies om te kopen

Cryptocurrencies zijn al enkele jaren flink aan het groeien en voor veel mensen een investering voor de toekomst. Misschien heb je zelf wel al een wallet opgebouwd en op zoek naar de beste coins om in te investeren in 2024, of je bent helemaal nieuw in de crypto wereld.

Cryptocurrencies blijven groeien en in dit artikel bespreken we de beste investeringen voor het jaar 2024. En waar je het beste crypto kunt kopen.

Een cryptocurrency uitgelegd

Cryptocurrencies kun je zien als online valuta. Het is ontstaan om de nadelen van traditioneel geld op te heffen. Het belangrijkste van cryptocurrencies is dat ze online worden gehouden door een gedecentraliseerd netwerk. Daarmee heb je zelf in de hand wat er met je geld gebeurd zonder dat daar een bank of andere instanties aan te pas hoeven komen. 

Wat ook belangrijk is van cryptocurrencies is dat er een limiet zit aan het maximaal aantal munten dat kan bestaan. Er kan dus niet zomaar meer bijgedrukt worden zoals bij bijvoorbeeld de euro of de dollar.

Welke cryptomunten NU kopen?

Er bestaan duizenden verschillende cryptomunten om te kopen op de markt de één nog nieuwer dan de ander met elk hun eigen doel. Waarschijnlijk ben je al bekend met munten zoals Bitcoin en Ethereum, maar de afgelopen jaren zijn er nog een flink aantal munten bijgekomen die met de dag groter en bekender worden onder de crypto investeerders. 

Hieronder een lijst met de belangrijkste cryptomunten van dit moment:

  • Bitcoin

Bitcoin is de bekendste cryptomunt van allemaal, de Bitcoin bestaat al sinds januari 2009. Het is opgericht door een mysterieus persoon die bekend staat als Satoshi Nakamoto. Maar de identiteit van de personen die het werkelijk opgericht hebben blijft tot de dag van vandaag een groot mysterie.

Het idee achter Bitcoin is dat het door geen enkele regering of instantie beheerd kan worden. Er is een maximaal aantal coins die kunnen bestaan en er kan daarna nooit meer Bitcoin bij komen, in tegenstelling tot gecentraliseerde banken die valuta’s bij kunnen printen wanneer ze dat willen.

In 2021 kende Bitcoin net als veel andere cryptomunten een jaar vol met pieken en dalen. Aan het begin van dat jaar stond de Bitcoin nog op $ 28.000 met als hoogtepunt in het begin November een bedrag van maar liefst $ 69.000. Vrij kort daarna kreeg de Bitcoin weer een flinke klap te verwerken, en heeft het soms met verliezen van wel 30% te maken gehad.

Bitcoin krijgt over het algemeen zowel positieve maar ook angstige reacties. In september van 2021 heeft El Salvador aangekondigd dat Bitcoin een legale manier van betalen is door het hele land, ook Afghanistan is van plan om de Bitcoin als een van de geldige currency’s te gebruiken.

Aan de andere kant is niet iedereen enthousiast over Bitcoin en andere crypto’s. China bijvoorbeeld heeft sinds 2021 een verbod voor het crypto staken en verhandelen van cryptocurrencies.

  • Ethereum

Na Bitcoin is Ethereum de grootste cryptomunt dat er is. In de laatste paar jaren heeft het een grote groei gekend, en heeft nog de potentie om verder uit te groeien. Ethereum wordt gezien als de grootste concurrent van Bitcoin.

Ethereum heeft net als Bitcoin een eigen blockchain en staat apart van elke gecentraliseerde bank. Het doel van Ethereum is om het makkelijker te maken voor ontwikkelaars om applicaties te maken die gekoppeld zijn aan de gedecentraliseerde blockchain.

De coin heeft in 2021 een ongekend goed jaar gehad een jaar waarin maar liefst een groei van wel 900% en heeft daarmee een aanzienlijk grotere groei gekend dan Bitcoin. Aan het begin van dit jaar stond de munt nog op een kleine $ 600, maar aan het begin van het jaar schoot de prijs omhoog met als hoogtepunt begin November toen stond de munt maar liefst op $ 48.000.

Ethereum heeft het afgelopen jaar al een ongekend grote groei gekend. Is er nog wel ruimte voor meer groei in de toekomst? Het antwoord is ja. Ethereum heeft veel verschillende varianten van projecten waar ze mee bezig zijn, daarvan zijn NFT’s er één van. 

Ethereum kent ook nog steeds veel problemen waar andere cryptocurrencies natuurlijk van profiteren. Ethereum heeft daar in tegen wel een ontzettend grote naamsbekendheid voor zichzelf gemaakt en is en blijft voorlopig een currency waar we nog lang niet klaar mee zijn.

  • Binance coin

Binance coin heeft zijn populariteit te danken doordat ze goedkopere fees hebben dan Ethereum, maar wel staat gekoppeld aan dezelfde blockchain als dat van Ethereum. Het is een utility token dat het mogelijk maakt om minder te hoeven te betalen voor transacties die je maakt met de token. Alle coins zijn gemined voordat ze het in de zomer van 2017 op de markt brachten.

Binance coin is ver gekomen sinds hun launch in de zomer van 2017. Maar vooral in 2021 heeft het een grote groei gekend. Ook voor de toekomst valt er nog een grote groei te voorspellen, dit doordat ze een veel goedkopere manier van transacties aanbieden dan bijvoorbeeld Ethereum.

  • Solana

Solana is de eerste blockchain die gebruik maakt van Proof of History. Dit zorgt ervoor dat tijd het verificatiemiddel is in transacties. Dat zorgt voor een veel snellere en efficiëntere manier om te handelen op hun blockchain

Solana is ook een currency dat vooral wilt concurreren met Ethereum. En die potentie hebben ze zeker omdat hun blockchain in tegenstelling tot dat van ethereum zorgt voor veel snellere en goedkopere transacties.

Toch heeft Solana ook minpunten is gebleken half september 2021. Toen de blockchain voor maar liefst 17 uur niet te bereiken was na een DDoS aanval op hun netwerk.Dat heeft bij veel mensen natuurlijk vragen opgeroepen of de veiligheid, en betrouwbaarheid wel gewaarborgd kan worden.

  • Cardano

Cardano is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek gecombineerd met de technische kennis van de ontwikkelaars. Dit moet ertoe leiden dat de blockchain een veilige en flexibele omgeving creëert die door miljoenen mensen over de hele wereld op hetzelfde moment gebruikt kan worden.

Sinds het begin van 2021 is Cardano ver gekomen, maar heeft het nooit zijn potentiële groei kunnen waarmaken. Nadat de coin in augustus van 2021 eindelijk een bedrag van 3 dollar bereikte, lukte het niet meer om die groei door te trekken en de meeste experts schatten dat het nog enkele jaar kan duren voordat Cardano een waarde van 10 dollar bereikt.

Bitcoin

crypto ethereum

Ethereum

Solana

Solana

Cardano

Cardano

Welke crypto kopen voor de toekomst?

Nadat we alle belangrijke cryptomunten en hun potentie in de toekomst hierboven al besproken hebben. Hoe ziet crypto er in de toekomst uit? En wat zijn de beste investeringen voor 2024?

Naast alle bekende cryptocurrencies van dit moment zijn er nog een hoop andere soorten crypto’s. Onder andere NFT’s en de Meta coins. Wat kunnen we verwachten over de vernieuwingen in de crypto wereld en hoe kunnen we inschatten wat de beste crypto’s zijn die je nu kunt kopen?

Welke NFT coins kopen?

NFT staat voor Non-fungible token, Niet-vervangbare token in het Nederlands. Het valt onder de cryptocurrencies, maar ondanks dat het gebaseerd is op dezelfde technologie (de blockchain) als bijvoorbeeld Bitcoin is er toch een groot verschil. In tegenstelling tot coins als Bitcoin en Ethereum en andere digitale valuta’s zijn NFT’s niet onderling verhandelbaar.

Van een Bitcoin bestaan miljoenen coins waar iedereen een deel van kan kopen en mee kan handelen. Steeds meer grote winkels accepteren cryptocurrencies als een geldig betaalmiddel.

Met NFT’s is dat niet mogelijk. Elke token is uniek en kan alleen in zijn geheel worden verhandeld en kan niet worden vermenigvuldigd. Non-fungible tokens en cryptocurrencies zijn dus niet hetzelfde, maar je hebt het één wel nodig om het ander te kunnen kopen.

Wanneer jij in het bezit bent van NFT coins kun jij dus NFT’s kopen, belangrijk is dat jij eerst goed onderzoek doet naar welke NFT’s een goede investering voor jou zullen zijn. Er worden steeds nieuwe soorten NFT’s aangeboden en sommige daarvan kunnen snel heel veel waard worden.

Welke Metaverse coins kopen?

Metaverse Tokens zijn een vorm van digitale currency die gebruikt worden om digitale transacties te maken binnen de Metaverse. Een Metaverse is een digitale wereld waar je door middel van je computer of virtual reality headset een onderdeel van kunt uitmaken. Deze platformen maken het voor jou mogelijk om een geheel leven op te bouwen, en onderdeel uit kan maken van een fictionele en digitaal universum.

Meta coins en NFT’s kunnen in veel opzichten veel met elkaar te maken hebben. Zo kun je een NFT kopen dat bestaat uit een bepaald karakter voor een spel in de Metaverse. Op dat moment ben jij de enige die van exact dat karakter gebruik kan maken en zo koop je dus eigenlijk een soort van persoonlijkheid in een digitale wereld. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om digitaal land te kopen. En daar een eigen digitale appartement of misschien wel een kantoor van te maken.

Eigenlijk alles wat we nu gewend zijn te doen in het echte leven, daar biedt de metaverse daar ook een digitale versie van. Digitaal zou er in principe nog veel meer mogelijk kunnen zijn dan in het echte leven en daarom is het zeker waard om NFT’s en Meta coins de komende tijd goed in de gaten te houden.

Hieronder een aantal voorbeelden van Meta/NFT coins:

# Naam Prijs 24h % 7d % Market Cap Volume (24h) Aantal in omloop
1 Bitcoin Logo Bitcoin BTC $67.660,00 0,17% 2,95% $1.332.269.327.998 $26.272.916.351
388.308 BTC
19.705.537 BTC (94%)
2 Ethereum Logo Ethereum ETH $3.730,95 1,83% 2,18% $447.658.197.031 $13.936.925.794
3.735.490 ETH
120.139.698 ETH
3 Tether Logo Tether USDT $1,00 0,04% 0,03% $110.912.999.553 $38.623.047.617
38.641.827.545 USDT
110.955.976.511 USDT
4 BNB Logo BNB BNB $591,13 1,37% 3,68% $90.898.158.184 $822.388.906
1.391.215 BNB
153.856.150 BNB (77%)
5 Solana Logo Solana SOL $165,68 1,73% 6,49% $76.149.681.827 $2.645.292.859
15.966.278 SOL
459.620.878 SOL
6 Lido Staked Ether Logo Lido Stak… STETH $3.733,83 2,28% 1,46% $35.457.854.484 $82.030.482
21.970 STETH
9.500.636 STETH
7 USDC Logo USDC USDC $1,00 +0,03% +0,11% $32.186.138.257 $6.769.573.614
6.769.573.614 USDC
32.195.451.712 USDC
8 XRP Logo XRP XRP $0,52 2,00% 2,14% $28.687.404.444 $983.845.408
1.899.205.467 XRP
55.430.475.754 XRP (55%)
9 Dogecoin Logo Dogecoin DOGE $0,16 3,28% 4,82% $22.890.411.360 $1.193.790.612
7.516.863.092 DOGE
144.491.436.384 DOGE
10 Cardano Logo Cardano ADA $0,45 2,63% 7,07% $15.903.809.284 $333.110.791
740.335.042 ADA
35.375.448.061 ADA (79%)

Waar crypto kopen?

Er zijn verschillende plekken om jouw crypto te kopen, het is belangrijk dat je zeker weet of de sites en apps waar je crypto’s wilt kopen te vertrouwen zijn en crypto wallets daar met een veilig gevoel kan beheren.

Hier enkele voorbeelden van websites waar je crypto kunt kopen:

Wanneer crypto kopen en verkopen?

De meeste mensen die de crypto wereld actief zijn willen er uiteindelijk natuurlijk geld mee verdienen. Hoe doe je dat? Wanneer je onderzoek hebt gedaan naar welke crypto je wilt kopen en daar wilt investeren is het tijd om doelen te stellen.

Misschien heb je een bepaald winst percentage, of een nieuwe interessante cryptomunt gevonden waarvan je er vertrouwen in hebt dat het de komende tijd flink kan gaan groeien. Wanneer je crypto coins koopt dan verkoop je dus euro’s om daar uiteindelijk een bepaalde crypto coin voor terug te krijgen.

De meeste mensen denken dat als de coins waar ze in geïnvesteerd hebben tijdelijk minder waard zijn dat ze dan direct geld hebben verloren, maar is dat zo? Nee, in principe niet. Wanneer jij een bepaald aantal coins koopt dan blijft jouw hoeveelheid hetzelfde. 

Zolang je niets verkoopt dan heb je dus nog geen verlies gemaakt. Het belangrijke met crypto kopen is dat je het ziet als een investering die naarmate van tijd een stuk meer waard kan worden. Maar koop nooit wanneer je eigenlijk denkt dat het geld nodig is voor het dagelijks leven en noodgedwongen cryptomunten moet verkopen.

Koop goedkoop en verkoop het dan weer duur, maar het is niet slim om een crypto wallet als een soort spaarrekening te gebruiken.

Komt er ooit een einde aan cryptocurrencies?

Er zijn al een hele hoop mensen die de afgelopen jaren flink wat geld hebben verdiend met het handelen in crypto, en er zijn ondertussen duizenden coins die zo veel waard zijn geworden dat het makkelijk is om jezelf af te vragen hoe ver het nog kan stijgen.

Het antwoord daarop is vrij simpel. De crypto markt is altijd in beweging en de prijs van sommige coins kan elk moment stijgen of dalen. Maar dat Crypto nog altijd in een vroeg stadium is een feit.

Neem als belangrijk voorbeeld de Bitcoin. In de laatste jaren zijn er altijd mensen geweest die dachten dat de Bitcoin zijn maximale waarde had gehaald. Toch lukte het Bitcoin keer op keer om weer tot nieuwe hoogtes te klimmen en in het nieuws te komen.

In 2021 heeft de crypto wereld grote stappen genomen en zijn er ondertussen ontelbare coins die dezelfde of misschien wel een grotere groei hebben meegemaakt dan dat crypto deed in een vroeger stadium.

Niemand kan natuurlijk met zekerheid zeggen wat er precies met elke coin in de toekomst gaat gebeuren. Maar de ontwikkeling in de crypto wereld zitten nog in een vroeg stadium. Er komt nog steeds nieuwe crypto op de markt met interessante projecten. Dus je kunt er bijna zeker van zijn, dat er voorlopig nog geen einde komt aan cryptocurrencies.

Veelgestelde vragen

Nee, het is zeker niet te laat om te beginnen met het handelen in crypto. Dit blijkt uit de prijsschommelingen van diverse munten. De wereld van de cryptocurrencies is nog altijd interessant en dat zal voorlopig ook wel zo blijven.

Ja, De handel in crypto gaat 24 uur per dag door. Je kunt op ieder moment van de dag je coins kopen en verkopen. Meestal verkoop je jouw coins niet aan een persoon, maar aan een handelsplatform.

Tegenwoordig is het kopen van crypto helaas niet meer belastingvrij. De Nederlandse overheid heeft aangegeven streng te controleren op het bezit van cryptocurrencies.

De meeste handelaren kiezen er nog steeds voor om de gekochte crypto op te slaan op een cryptowallet bij het handelsplatform waar de coins zijn gekocht. Wel is het veiliger om crypto op te slaan in een hardware wallet. Deze wallets zijn vaak al te koop voor ongeveer 150 euro

Over Ons

Aandelen en cryptocurrency

Wij zijn een team van experts op gebied van investeren in aandelen en cryptocurrency. Zo kun je informatie vinden over de verschillende crypto valuta’s en het laatste nieuws over verschillende items zoals uitkeringen, cryptocurrency, aandelen, futures, opties, Bitcoin, schulden en de bijstand.