Crypto Daytraden in 2024

Cryptocurrencies om mee te daytraden

Wanneer het aankomt op het verdienen van extra inkomen van cryptocurrencies, dan hebben investeerders meerdere strategieën om uit te kiezen zoals Crypto daytraden.

De strategie die jij het beste kunt kiezen hangt af van wat de uiteindelijke doelen zijn. Wanneer je op zoek bent naar een strategie om winst te maken voor de korte termijn, dan is het daytraden van crypto misschien wel de beste strategie voor jou.

Hoe werkt daytraden met crypto?

Daytraden is een strategie voor het handelen in crypto en winst te maken voor de korte termijn. Hierbij zul jij vaak proberen om meerdere kleinere deals op een dag te maken, om zo uiteindelijk een goede winst te kunnen maken.

De term daytrading komt vanuit de traditionele aandeel markt waar aandeel handelaren alleen maar mochten traden binnen de werkuren en op werkdagen. Maar, sinds de crypto markt 24 uur per dag is geopend, kunnen crypto daytraders crypto kopen en weer verkopen op elk moment van de dag.

Hoewel de flexibiliteit van de crypto markt een groot voordeel is, moeten alle gekochte crypto’s binnen 24 uur weer worden verkocht, om het te laten gelden als daytraden. Dat is dus heel anders dan het staken van crypto.

Om succesvol te zijn als daytrader, moeten de mensen die zich daar mee bezig houden altijd heel nauwkeurig de hele crypto markt in de gaten houden en weten welke crypto kopen het beste werkt. Het testen van strategieën en zo veel mogelijk ervaring opdoen zijn zeer belangrijk. De meeste day traders maken gebruik van technische analyses zoals, volume, patronen, en andere technische indicatoren om te beslissen wanneer zij iets kopen en weer moeten verkopen. Zij houden ook rekening met het risico van verlies en hoe zij dat zo goed mogelijk kunnen voorkomen.

Technische analyse

Hoewel technische analyses vaak de meest populaire manier is van daytraden, maken andere traders hun winst met het handelen volgens het nieuws. Dit doen zij door het zoeken naar crypto met een hoog volume door een grote aankondiging van die coin. Een day trader maakt vaak winst door op het juiste moment crypto te kopen en weer verkopen wanneer de prijs van de crypto op en neer schommelt.

De meeste daytraders handelen niet met het gebruik van fundament analyse, dit is omdat een fundament pas na een langere tijd patronen oplevert waar jij iets aan kan hebben. Wanneer jij handelt in een periode van 24 uur, dan is fundament analyseren niet zo winstgevend als anders.

De grootste winsten komen vaak voort uit volatiliteit binnen de markt, daarom zijn liquiditeit en volume van groot belang voor een crypto daytrader. Liquiditeit is vooral belangrijk voor traders om te weten wanneer het tijd is om ergens uit te stappen. Wanneer hier niet op wordt gelet loopt de trader risico om een groot verlies te lijden op die deal. Dit is waarom veel day traders zich focussen op cryptocurrency paren met een hoge liquiditeit.

Waar sommige crypto daytraders zich focussen op maximaal één markt paar zoals BTC/USDT, zullen andere een lange lijst hebben met paren waar zij uit kunnen kiezen. Zo’n lijst komt vaak voort uit technische analyses of fundamentele analyses, sommige daytraders zullen beide technieken combineren.

Daytraden vs Lange termijn traden

Actieve traders delen zich vaak op in twee kampen: de day traders en de swing traders. Beide groepen zijn op zoek naar winst op de korte termijn. Maar welke strategie is de beste van de twee? 

Daytrading

Day trading, zoals de naam al doet vermoeden, houdt in dat jij meerdere trades op een dag maakt, gebaseerd op technische analyses. Het doel van een daytrader is om genoeg geld op een dag te verdienen om daarvan te kunnen leven, door middel van het maken van meerdere kleine deals. Day traders houden normaal gesproken geen coins aan het einde van de dag en beginnen de volgende ochtend weer met kopen. 

De grote aantrekkingskracht van day traden is dat er potentieel spectaculaire winsten te maken zijn. Maar dit is soms alleen voor enkele traders mogelijk die beschikken over alle analytische gegevens. En de kenmerken van een goede trader zoals, discipline, besluitvaardigheid en zorgvuldigheid.

De meeste beginnende daytraders maken vaak een groot verlies in de eerste maand van het daytraden, en sommige mensen zullen misschien nooit succesvol zijn in het worden van een succesvolle daytrader. Daarom is het handig om te weten dat wanneer je wilt beginnen met het daytraden alleen geld te gebruiken waarvan je het kunt permitteren om het  te verliezen.

Vaak komen daytraders flink in de problemen door bijvoorbeeld verlies te lijden op geld dat ze hebben geleend van familie of andere instanties. Dit kan ervoor zorgen dat het verlies niet alleen alleen blijft bij het daytraden, maar ook kan lijden tot flinke schulden.

Swing trading

Swing trading is gebaseerd op het identificeren naar schommelingen bij bepaalde cryptocurrencies dat zich vaak voordoet in een periode van enkele dagen. Een swing trade kan soms weken duren om te leiden tot winsten. Anders dan bij het daytraden, zal het swingtraden voor veel mensen geen fulltime bezigheid zijn, maar zo kunnen sommige mensen er ook voor kiezen om zowel een daytrader als een swingtrader op hetzelfde moment.

Iedereen met kennis van de crypto markt en geld om te investeren kan proberen om te swing traden. Dit is omdat het gaat over een langer periode waarin de winsten worden gemaakt, van dagen tot weken of van minuten naar uren, swing traders hoeven niet uren per dag achter een computerscherm te zitten. Ze kunnen zelfs nog een fulltime baan hebben naast het traden in crypto.

De grootste verschillen

Day trading en swing trading hebben allebei zowel voordelen als nadelen. Geen van beide is hier beter dan de ander, en traders zullen voor hun zelf moeten beslissen welke strategie het beste werkt voor hun kenmerken, voorkeur, en levensstijl. Daytraden past beter bij individuen die een passie hebben voor het full time traden en daar ook de discipline voor hebben.

Bij het daytraden is het ook van belang dat je beheerst over genoeg kennis over de technische analyses die hier bij komen kijken. Het daytraden is vrij intens en kan ook stressvol zijn, het is belangrijk dat een daytrader rustig kan blijven en vooral hun emoties onder controle kunnen houden. Tot slot, bij het daytraden komen een hoop risico’s kijken, daytraders moeten voorbereid zijn om soms genoegen te hebben met een verlies van 100%.

Aan de andere kant, bij het swing traden, hoef je niet te beschikken over enkele kenmerken te beschikken. Dit is omdat voor het swingtraden je alleen maar hoeft te beschikken over een kapitaal om mee te kunnen investeren, en het lang niet zo tijdrovend is als het daytraden Dit maakt het een goede optie voor traders die willen blijven beschikken over een full time baan en daarnaast ook nog bezig willen zijn met de crypto markt.

Welke crypto's zijn geschikt voor daytrading?

Er zijn veel crypto’s die mensen gebruiken voor het daytraden. Hieronder benoem ik enkele van de beste en veelbelovende coins. Er bestaan natuurlijk nog veel meer cryptocurrencies waarmee je kunt gaan daytraden, maar de lijst hieronder zijn de bekendste coins.

Bitcoin

Bitcoin is wereldwijd de belangrijkste crypto voor het daytraden, dit komt door de populariteit onder investeerders van over de hele wereld. Bitcoin voor het daytraden is goed doordat het een vaste totale supply heeft van 21 miljoen coins en geen mogelijkheid voor het minen. Bijna alle industrieën en bedrijven hebben ondertussen al transacties afgehandeld met Bitcoin. Voor investeerders is Bitcoin de favoriet door de hoge liquiditeit en omdat het één van de populairste coins is op de crypto markt.

Ethereum

Ethereum is de tweede grootste cryptocurrency voor het daytraden in de crypto wereld na Bitcoin. Het is een populaire crypto blockchain platform dat het creëren van nieuwe crypto’s mogelijk maakt op een efficiënte en effectieve manier. Het heeft voldoende volume en liquiditeit voor investeerders om een van de grootste cryptocurrencies te zijn voor daytraders.

Tether

Tether is een cryptocurrency dat zijn populariteit te danken heeft aan zijn van een stable coin dat is vastgepind aan de US-dollar. Investeerders voelen zich aangetrokken tot deze coin doordat het zorgt voor stabiliteit in de crypto wallet die ze beheren. Investeerders kunnen hier hun winsten bewaren zonder uit te hoeven cashen en de bestaande holdings om te zetten naar Tether. Tether heeft het hoogste 24 uur trading volume in de crypto markt.

Binance Coin

Binance coin (BNB) heeft zijn eigen platform dat bekend staat als Binance Exchange for cryptocurrencies en is over de wereld gezien de vierde grootste coin op de crypto markt. Investeerders kiezen voor Binance omdat het wordt aangeboden op een eigen exchange platform met een hoog volume.

Ripple

Ripple is een van de bekendere winstgevende cryptocurrencies dat erom bekend staat stukke energievriendelijker te zijn en snellere transacties aanbiedt dan Bitcoin. Deze crypto voor het daytraden is een stuk goedkoper dan de rest van de cryptocurrency in de digitale wallet. Het kan gebruikt worden als een soort tussenpersoon voor het boosten van transactietijd.

Tron

Tron is een crypto dat de laatste tijd sterk in populariteit aan het stijgen is voor het daytraden voor investeerders en traders dankzij een hoge volatiliteit in de crypto markt. Het is bekend als de snelst groeiende blockchain met een grote handelsvolumes en de mogelijkheid om prijsveranderingen voor de korte termijn te voorspellen.

EOS.io

EOS.io heeft een actieve team support door de populairste cryptocurrency exchanges over de hele wereld met een redelijk goede handelsvolume, hoge volatiliteit, en riskante features. Deze combinatie heeft de ogen van investeerders geopend om te investeren in deze cryptocurrency voor het daytraden.

Tools voor crypto daytrading

TradingView is een goede charting systeem voor handelaren en investeerders voor mensen met veel maar ook weinig ervaring. Daar bovenop, het heeft een sociaal platform waar mensen hun ideeën kunnen delen.

 

Met een professionele commerciële datafeed, is het mogelijk om prijzen en volume te analyseren. Het systeem is betrouwbaar en het biedt alles wat jij nodig hebt om een succesvolle daytrader te worden. De prijs ligt een stuk lager dan andere tools die hetzelfde bieden, dus kiezen voor deze tool om jou te helpen is vrij voor de hand liggend.

Limit order trading

Een limit order is een order om je crypto te kopen of verkopen voor een specifieke prijs. Een kooporder limit kan alleen worden uitgevoerd wanneer de prijs voor het kopen lager ligt dan jij bepaald, en voor een sell order wordt er alleen verkocht wanneer de prijs hoger is. Een limit order is geen garantie voor winst. Het is alleen winstgevend wanneer de marktprijs van jouw coin een bepaald niveau haalt. Deze manier zorgt ervoor dat je niet meer betaald voor een coin dan dat vooraf is bepaald.

Stop Loss trading

Een stop loss order is een order die jij aan de broker kunt geven om een bepaalde crypto te kopen of verkopen wanneer de waarde daarvan een bepaalde hoogte kent. Een stop loss is ontwikkeld om verlies te limiteren en ervoor te zorgen dat jij niet te veel geld verliest op een bepaalde coin. Bijvoorbeeld wanneer jij een stop loss aanzet op een order voor 10% onder de prijs waarvoor jij het hebt gekocht. Dan zal jouw coin automatisch verkocht worden wanneer de coin 10% onder de koopwaarde komt.

Tips voor het daytraden

  • Kennis is macht

Buiten het feit dat jij over basiskennis moet beschikken over procedures die jij moet volgen, Moeten daytraders ook up-to-date zijn over het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom de crypto markt. Dus doe je huiswerk. Maak een lijstje van crypto die jij de komende tijd wilt volgen en zorg dat je over data kan beschikken over hoe coins in een bepaalde periode groeien of dalen.

  • Zet geld opzij

Het hangt ervan af hoeveel geld je wilt investeren en daarbij risico wilt nemen om te verliezen. Het is handig om eerst voor jezelf geld opzij te zetten zodat je een goed begin kunt maken aan een day trading carrière.

  • Maak tijd vrij

Naast dat je geld moet investeren om te kunnen beginnen met daytraden, is het vrij maken van tijd net zo belangrijk. Je moet hiervoor het grootste deel van de dag tijd aan besteden. Wanneer je die tijd niet hebt, is deze methode voor jou niet de juiste, en is het beter dat je op zoek gaat naar een andere strategie.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel ben je voldoende geïnformeerd over wat daytraden inhoudt, en hoe je het beste een begin kunt maken aan een nieuwe carrière. Het is belangrijk dat je altijd jouw hoofd koel kunt houden, en emoties niet de baas over je laat zijn. Wanneer je genoeg tijd en aandacht besteed aan het handelen op deze manier, kan het daytraden zorgen voor dagelijks goede winsten.

Veelgestelde vragen

Crypto daytrading kan ontzettend winstgevend zijn, mits je goed onderzoek doet naar de crypto waarmee je gaat traden en om een soort strategie aan te houden en aan risicomanagement te doen.

Je kunt geld verdienen door snel en alert te handelen in crypto en hierdoor op zeer korte termijn winst te maken.

Als daytrader moet je geduldig en flexibel en mentaal sterk zijn.  Doe altijd zoveel mogelijk eigen onafhankelijke onderzoek en vertrouw op je gevoel.

Deze 4 crypto exchanges zijn zeer geschikt voor het daytraden van crypto: eToro, Bitvavo,  Coinmerce en Bitcoinmeester.

Over Ons

Aandelen en cryptocurrency

Wij zijn een team van experts op gebied van investeren in aandelen en cryptocurrency. Zo kun je informatie vinden over de verschillende crypto valuta’s en het laatste nieuws over verschillende items zoals uitkeringen, cryptocurrency, aandelen, futures, opties, Bitcoin, schulden en de bijstand.