Beste Crypto Wallets van 2024

De beste crypto wallets om te gebruiken

Wanneer je crypto koopt dan wordt dat opgeslagen in een crypto wallet. Er bestaan meerdere soorten crypto wallets. In dit artikel gaan we het hebben over de verschillen en, welke wallet je het best kunt gebruiken om crypto coins in op te slaan.

Wat is een crypto wallet?

Een crypto wallet is anders dan een fysieke portemonnee, het werkt meer als een soort  identiteit waarmee je Bitcoin of een andere veelbelovende cryptocurrency koopt. Het houdt bij waar en wanneer je crypto koopt en, weer verkoopt. Ook hoe het wordt opgeslagen op de blockchain.

Technisch gezien heb je geen crypto wallet nodig wanneer je bezig bent met crypto. Het is ook mogelijk er voor te kiezen om gekochte crypto op te slaan bij de exchange waar je het hebt gekocht. Zorg er dan voor dat je alle gegevens goed opslaat om zeker te zijn dat je het niet kwijt raakt.

Het gebruik van een software wallet is een van de veiligste methodes. Gelukkig zijn er genoeg opties om uit te kiezen. Bijvoorbeeld, de meeste crypto exchanges bieden hun eigen wallets aan, dit betekent dat je crypto kan handelen en bewaren in één en dezelfde app.

Wanneer je er voor kiest om een crypto exchange en jouw wallet gescheiden te houden dan zijn er ook nog aparte wallets zoals Electrum en Mycelium.

Voordelen gebruik crypto wallet

Een cryptocurrency wallet geeft gebruikers de mogelijkheid om crypto te verzenden, te ontvangen en om het te bewaren. Een crypto wallet is nodig wanneer je transacties wilt maken over elke willekeurige coin omdat ze gebruik maken van de technologie achter de blockchain. Het behouden en beheren van meerdere cryptocurrencies is mogelijk met de meeste van de beschikbare wallets.

Het gebruik van een crypto wallet is nu, maar zeker ook in de toekomst belangrijk. De groei van cryptocurrencies blijft de komende jaren nog flink doorzetten, en de innovaties achter verschillende wallets zullen zich ook uitbreiden waardoor het te gebruik voor deze wallets een lange termijn oplossing is voor het houden van cryptocurrency.

Door het vertrouwen door verschillende grote bedrijven, en de mogelijkheid om deze wallets als een betaalmethode net als een crypto creditcard bijvoorbeeld. Cryptocurrency wallets groeien in betrouwbaarheid, en zullen de toekomst zijn van het wereldwijd transacties snel, gemakkelijk en veilig te kunnen versturen en ontvangen.

Hoe werkt een crypto portefeuille?

Een crypto wallet slaat niet daadwerkelijk je crypto op. De crypto blijft op de blockchain zelf. Een crypto wallet is een makkelijke manier om de veiligheid en de sleutel naar je crypto op te slaan en toegang geeft tot jouw crypto.

Wanneer je hebt besloten welke crypto wallet jij wilt gebruiken, dan zal eerst een account aangemaakt moeten worden. Jij moet hiervoor de crypto app of software downloaden op de mobiel of PC. Daarna zul je zelf een sleutel of wachtwoord moeten verzinnen dat ergens veilig op valt te slaan. Voor sommige crypto wallets wordt soms ook een twee-staps verificatie vereist.

De volgende stap is om gekochte crypto vanaf de cryptocurrency exchange over te zetten naar jouw wallet. Bijvoorbeeld, wanneer je crypto hebt gekocht via Coinbase, dan is er een optie om crypto te verzenden vanaf de Coinbase app. Vanaf daar, wordt je gevraagd om de gegevens van jouw wallet adres in te vullen en de hoeveelheid crypto die jij wilt verzenden naar de wallet.

Gratis crypto wallets

Veel van de crypto wallets zijn gratis te downloaden, en de meeste vragen niets om jouw crypto op te slaan via de software die ze aanbieden. Maar, sommige van deze wallets verdienen geld door middel van bepaalde transacties, crypto stakes, en de klanten service. Hardware wallets zoals die van Trezor en Ledger zijn beschikbaar voor kopers, voor minder dan 200 euro.

Een crypto wallet is een prioriteit voor veel mensen die bezig zijn in de crypto wereld die van plan zijn om voor een langere tijd bezig te zijn met crypto. Of je nu alleen crypto op een veilige plek wilt bewaren, of wanneer je van plan bent om crypto te gebruiken voor het doen van betalingen en transacties. Dit is om gekochte crypto altijd veilig te houden.

Wanneer het aankomt op het opslaan van data, dan wordt dat vaak gedaan door de termen Hot en Cold storage. Wanneer het aankomt op het opslaan van crypto worden ook deze termen gebruikt. Het grootste verschil tussen cold en hot storage is dat hot storage vaak wordt opgeslagen via het internet, en cold storage offline wordt opgeslagen.

Hierdoor is het een stuk makkelijker om crypto online te beheren en te behouden, maar is het een stuk veiliger om dit offline te doen. Sommige wallets geven de mogelijkheid om gebruik te maken van zowel cold als hot storage.

Is een crypto wallet veilig?

Cyber attacks op cryptocurrencies komen steeds vaker voor en hierdoor kunnen criminelen vaak een groot aantal crypto op een vrij anonieme manier stelen uit verschillende blockchains en crypto wallets.

Toch worden crypto wallets steeds veiliger en blijft het één van de beste manieren om cryptocurrencies op te slaan. Elke wallet heeft zijn eigen manier om gegevens veilig te houden, welke crypto wallet voor jou het beste werkt kun je onderzoeken en zo zelf de balans opmaken.

De veiligste manier om crypto veilig op te slaan is door gebruik te maken van zowel een hot wallet en een cold wallet. Dit maakt het extra moeilijk voor hackers om achter je wachtwoord te komen, en voor de beveiliging voor de crypto dat offline staat opgeslagen op een mobiel of PC.

Hardware of software wallet?

Een offline wallet is veilig wanneer je de software hiervan veilig hebt geïnstalleerd op een hardware wallet. Dit komt omdat deze hardware geen gebruik maken van een cache en geen wachtwoorden en gegevens zelf opslaan.

Wanneer je dit voor jezelf op een veilige plek doet dan is het vrijwel onmogelijk voor hackers om wachtwoorden te achterhalen. Het probleem hiermee is dat wanneer je zelf je gegevens bent vergeten je zelf ook geen toegang meer hebt tot gekochte crypto en daarmee alles kunt verliezen.

Verschillende soorten crypto wallets

Er zijn verschillende soorten crypto wallets en die vallen onder te verdelen in vier verschillende categorieën. 

Hieronder enkele voorbeelden van crypto wallets en wat ze inhouden:

  • Web-based wallets

Deze wallets zijn makkelijk te gebruiken, en vaak worden deze gehost door crypto exchanges waar je ook crypto kunt kopen en verkopen. Wachtwoorden en inloggegevens worden bewaard door de wallet provider zelf.

Bijvoorbeeld wanneer je crypto koopt via Coinbase, dan zullen de wachtwoorden en toegang tot de  wallet worden opgeslagen in de cloud dat altijd is verbonden met het internet.

Dit kan veiligheidsproblemen met zich meedragen want dit soort wallets van crypto exchanges kunnen gehacked worden doordat ze worden opgeslagen op het internet, maar ook is dit een van de makkelijkste opties om crypto te bewaren en te beheren. Crypto wallets die je gegevens en crypto’s opslaan op het internet staan ook wel bekend als hot storage wallets.

  • Mobile wallets

Een mobile wallet is een software dat je houdt op een telefoon of een tablet. Sommige van deze wallets worden niet gehost wat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het opslaan van wachtwoorden om toegang te krijgen tot gekochte crypto.

De populairste opties voor deze methode zijn Coinbase mobile app, Mycelium, en trust wallet (dit is een onderdeel van Binance crypto exchange).

Mobile wallets maken vaak gebruik van hot storage hoewel sommige wallets ook de optie geven om gegevens offline op te slaan als cold storage. 

  • Desktop wallets

Dit is bijna hetzelfde idee als mobile wallets, een desktop wallet is een software die wordt gebruikt wordt op de PC. Enkele voorbeelden van desktop wallets zijn MetaMask, Exodus, en Electrum. Veel van deze blockchain wallets bieden ook cold storage aan voor extra veiligheid.

  • Hardware wallets

Een hardware wallet neemt veiligheid een stap verder en biedt een manier aan om crypto offline op te slaan op een harddisk. De wallet kan worden gekoppeld aan een computer door middel van USB of een andere ingang om je zo te voorzien van de mogelijkheid om crypto te verzenden en ontvangen, maar tegelijkertijd ook crypto op te slaan in een cold storage. 

Dit biedt misschien wel de veiligste manier om crypto te beheren, maar jij bent met deze methode zelf verantwoordelijk om versleutelde gegevens zelf op te slaan en te beheren. Populaire crypto harddisks worden gemaakt door Ledger en Trezor

De beste online wallets in 2024

Nu je meer te weten bent gekomen over de verschillen tussen cryptowallets, is het tijd om te bedenken welke wallet het beste bij je past. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van een aantal van de beste crypto walllets van dit moment.

Coinbase wallet

De Coinbase Wallet is een digitaal platform dat het mogelijk maakt om crypto op te slaan, kopen, en verkopen. De wallet werkt apart van de Coinbase app. Om gebruik te maken van de Coinbase Wallet moet jij een andere app downloaden. Het overmaken van crypto uit een Coinbase account naar een Coinbase Wallet is vrij gemakkelijk te doen.

 Een goede toevoeging van het gebruik van de Coinbase Wallet is dat het gebruikers de mogelijkheid geeft om rente te verdienen door middel van de crypto die je in een wallet hebt, en je krijgt persoonlijke waarschuwingen wanneer de prijzen van jouw crypto veranderen zodat je op tijd weet wat er met gekochte crypto gebeurt.

Electrum wallet

Electrum is een van de eerste crypto wallets die het bewaren van crypto ondersteunt. Het is ontwikkeld en uitgebracht in 2011, daarmee bestaat deze wallet al meer dan 10 jaar. Het is een wallet dat is ontwikkeld om crypto op een makkelijke, maar vooral ook veilige manier op te slaan.

Het is ook mogelijk om Electrum wallet te koppelen aan een hardware wallet. Electrum is niet ontwikkeld voor mensen die nieuw zijn in de wereld van de blockchain. Het biedt niet veel informatie en walkthroughs wat andere wallets wel bieden. Maar wanneer je al genoeg kennis bezit over crypto’s en hun blockchain dan is Electrum zeker een goede wallet voor jou.

Mycelium wallet

Het grootste pluspunt van de Mycelium wallet is dat je deze software op een mobiel kunt gebruiken, en dus crypto op de mobiel op kunt slaan. Ook biedt het de mogelijkheid aan om een backup te maken van een wallet. Dit betekent wanneer je bijvoorbeeld je telefoon verliest, het mogelijk is om binnen enkele minuten weer toegang krijgen tot je wallet en opgeslagen crypto.

Ledger Nano S wallet

De Ledger Nano S is een hardware wallet dat een van de veiligste manieren van het opslaan van crypto aanbiedt.

Beginnende en ervaren investeerders kunnen hier met een veilig gevoel al hun crypto offline opslaan, en toch altijd makkelijk en snel bij hun eigen crypto komen door middel van een fysiek apparaat. Het risico van het gebruik van deze wallet is dat jij zelf verantwoordelijk bent voor het bewaren van jouw wachtwoorden.

Exodus wallet

Exodus wallet is een multi-currency crypto wallet dat het mogelijk maakt om wel meer dan honderd verschillende cryptocurrencies in deze wallet op te slaan. Exodus wallet is makkelijk te gebruiken voor mensen die met weinig ervaring met crypto. Ook is het mogelijk om door middel van Exodus wallet verschillende crypto die je hebt opgeslagen in jouw wallet om te ruilen voor een andere crypto zonder enige moeite.

Onze conclusie over crypto wallets

Nu kun je zelf beslissen over welke crypto wallet het beste werkt voor jou. Het is belangrijk eerst zelf goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden en kiest voor een betrouwbare optie. Let wel goed op met welke crypto jij koopt en wil beheren in de wallet want niet alle crypto’s worden ondersteund door elke wallet.

Veelgestelde vragen

Er zijn veel goede crypto wallets op de markt in 2024. Echter wat de beste is, blijft persoonlijk natuurlijk! Een ieder kan namelijk verschillende voorkeuren hebben voor wat belangrijk is in een Crypto Wallet en wat het de beste maakt.

Je kunt er ook voor kiezen om meerdere crypto wallets te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie tussen offline wallets en online crypto wallets. Zo kun je je crypto’s goed gescheiden  houden, en bepalen welke je voor de langere termijn bewaart en welke je actief wilt gaan verhandelen.

Enkele goede online wallets in 2023 zijn bv Coinbase wallet, Electrum wallet en de Mycelium wallet. 

Het gebruik van een hardware crypto wallet wordt over het algemeen gezien als zeer veilig, omdat je de privé sleutels in eigen handen hebt en de crypto daadwerkelijk van jou is. In praktijk betekent dat, dat de crypto niet onder jouw naam online staat of op een website waarvan de eigenaren de private sleutel hebben.

Over Ons

Aandelen en cryptocurrency

Wij zijn een team van experts op gebied van investeren in aandelen en cryptocurrency. Zo kun je informatie vinden over de verschillende crypto valuta’s en het laatste nieuws over verschillende items zoals uitkeringen, cryptocurrency, aandelen, futures, opties, Bitcoin, schulden en de bijstand.