KuCoin Exchange Review

8.0
5/5

KuCoin is een cryptocurrency exchange dat in meer dan 200 landen actief is. 

Kucoin Logo

Aanbod

6+ cryptocurrencies

Betaalmethoden

Bankoverschrijving

Minimal storting

20 euro

Eigen wallet

Ja

Transaction Fees

0,1%

Voorwaarden

Kucoin is een betrouwbare Crypto exchange. Ze danken hun populariteit aan de lage fees die ze bieden, en een ruim aanbod aan cryptocurrency.

Voordelen KuCoin

Nadelen KuCoin

In deze KuCoin exchange review gaan we het hebben over alles wat KuCoin te bieden heeft, of wat de verbeterpunten zijn van deze exchange. Laten wij beginnen met een korte introductie over het platform van KuCoin.

Wat is KuCoin?

KuCoin is een derde partij exchange dat het mogelijk maakt om crypto te verhandelen binnen het platform. Het heeft een ruim aanbod in cryptocurrencies. Het platform is opgericht in 2017 door een groep ervaren business-specialisten die voorheen hebben gewerkt aan projecten zoals Ant Financial en iBox PAY.  

Het doel van de ontwikkelaars was om een simpel en veilig platform te creëren die te gebruiken is voor mensen over de hele wereld om te kunnen handelen in digitale valuta’s. In de lange termijn willen de ontwikkelaars hun platform tot een van de grootste cryptocurrency exchanges kunnen noemen. 

Sinds de exchange online kwam, heeft KuCoin nog geen grote problemen gekend, en normaal gesproken heeft het systeem nooit problemen met de servers. Het is mogelijk om het KuCoin platform te gebruiken op de PC en ook via de KuCoin app voor Android en iOS. 

Sinds begin 2018 telt KuCoin al meer dan 1 miljoen gebruikers, toch is het gemiddelde handelsvolume nog altijd een stuk lager dan dat van andere bekendere crypto exchange platformen zoals bijvoorbeeld Binance. 

Registreren bij KuCoin

Om jezelf aan te melden met een nieuw KuCoin account, moet jij eerst naar de homepagina van de website gaan. Daarna kun je klikken op ‘sign up’, dat zich aan de rechterbovenhoek van het scherm bevindt.  

Daarna word je naar een pagina geleid waar de terms of conditions geaccepteerd moeten worden om verder te gaan. Het is handig om hier gerust zelf doorheen te lezen zodat je zeker weet dat je alles begrijpt. 

Wanneer de terms of conditions zijn geaccepteerd wordt er gevraagd om je e-mailadres in te vullen en zelf nog een veilig wachtwoord te verzinnen. Daarna wordt er nog gevraagd om een simpele puzzel op te lossen om er zeker van te zijn dat dit nieuwe account wordt aangemaakt door een persoon en geen robot.

Ten slotte moet je nog een email openen om het account te verifiëren, en dan is het KuCoin account actief, en kun je beginnen met het handelen in crypto op het account.

Is het KuCoin platform veilig en betrouwbaar?

Voordat je een eerste KuCoin storting maakt, en geld in dit platform stopt, is het handig om er eerst zeker van te zijn dat dit platform veilig is. Natuurlijk moet je vertrouwen hebben in het platform waar je in besluit te investeren om ervoor te zorgen dat de fondsen veilig worden bewaard. 

KuCoin crypto exchange is een derde partij crypto exchange platform. Dit houdt in dat ze op en gecentraliseerde server werken. Dit betekent dat wanneer deze servers gehackt worden dat de coins die jij bezit op dit platform gevaar lopen. Dit soort dingen komen vaak voor binnen de crypto wereld. 

Bijvoorbeeld in 2017 kwam er naar buiten dat er crypto coins waren gestolen met een totaalwaarde van meer dan 15 miljard dollar. Ondertussen zijn er nog enkele andere hacks gebeurd en daardoor ligt die waarde nu zelfs nog wat hoger. Dit is mogelijk bij alle exchanges en dus niet alleen bij KuCoin.

Hoe veilig is KuCoin?

De website is beveiligd door middel van een encryptie protocol dat ervoor zorgt dat privégegevens veilig blijven. Ook heeft KuCoin een Interne risico departement dat er hard voor werkt om de fondsen van gebruikers veilig te houden. 

Om jouw account zelf nog beter te beveiligen kun je er voor kiezen om Google Authenticator in te stellen op jouw KuCoin account. Wanneer je dat doet dan moet je een code die wordt verzonden naar jouw telefoon gebruiken om in te kunnen loggen op het KuCoin account, ook wanneer jij wilt verhandelen via de exchange. 

Het valt zeker aan te raden om deze extra veiligheid optie toe te voegen aan jouw account. Wanneer iemand achter jouw wachtwoord weet te komen, dan moeten zij eerst ook toegang hebben tot jouw mobiele telefoon om toegang te krijgen tot jouw account. 

Ook is het goed om te weten dat KuCoin nog nooit eerder is gehackt. Aan de andere kant is elke crypto exchange te hacken, en daarom is het beter om niet te veel geld op te slaan bij jouw exchange en het beter is dit op te slaan in jouw persoonlijke hardware wallet

KuCoin is een veilige en betrouwbare crypto exchange waar je zonder risico crypto mee kunt handelen.

Handelen op KuCoin

Het is helaas niet mogelijk om jouw account op te waarderen met euro’s. In totaal worden er 5 fiat currencies geaccepteerd binnen het platform. Dit zijn USD, CAD, VND, IDR en CNY. Wel is het mogelijk om met een cryptocurrency geld op je KuCoin account te storten. 

Wanneer dit je eerste keer is dat jij gaat handelen in crypto, en je kiest ervoor dit te doen via KuCoin. Dan is de snelste manier om te beginnen om een populaire cryptocurrency zoals Bitcoin of Ethereum te kopen via Coinbase. 

Bij Coinbase is het namelijk wel mogelijk om traditionele betaalmethode te gebruiken zoals een debit card of bank overschrijving. Wanneer je crypto hebt gekocht op Coinbase kun je de coins simpel verzenden van je Coinbase account naar het KuCoin account. 

Anoniem traden 

Misschien denk je nu dat het dan veel makkelijker is om gewoon te handelen via Coinbase als jij daar toch eerst je coin moet kopen, maar er zitten ook voordelen aan deze methode van KuCoin. De exchange heeft geen relatie met fiat currencies, hierdoor hoeven gebruikers zich niet te identificeren om te beginnen met het handelen in crypto. Dit betekent dat jij via KuCoin anoniem kan crypto daytraden

Ook zijn er geen limieten over hoeveel geld jij kunt storten en opnemen bij KuCoin. Dit is een grote bonus aangezien andere cryptocurrency exchanges vragen om paspoortgegevens of bankafschriften. Wat soms tot 2 weken kan duren om te verifiëren. 

Het is vrij gemakkelijk om cryptomunten te kopen via het KuCoin platform. Wanneer je een account hebt opgezet en fondsen zich bevinden in het account. Dan kun je klikken op de Markets knop aan de bovenkant van de pagina.  

Daarna kun je zoeken naar de coin in welke je in wilt investeren. Om dit te kunnen doen, dient eerst de naam van de door jouw gezochte crypto ingevoerd te worden in het menu “Buy Crypto”. Hierna laat KuCoin jou alle mogelijke trading pairs zien die jij kunt gebruiken door middel van de coins die jij al op jouw account hebt. 

Alles wat je nu nog hoeft te doen is het aantal coins dat je wilt ruilen zelf kiezen, daarna klik je op de blauwe knop om te zien wat de beste prijs is voor. Wanneer je het daarmee eens bent klik dan één keer op de groene ‘buy’ knop, en je trade is compleet.

Kucoin's Transactiekosten en withdrawal fees

De lage kosten van KuCoin is vergeleken met veel andere crypto exchange platforms zijn de fees die door KuCoin worden gevraagd aanzienlijk lager. 

Gratis stortingen 

Cryptocurrency stortingen zijn helemaal gratis, behalve natuurlijk de blockchain transaction fees die je moet betalen om een transactie te maken. Dit hangt helemaal af van de cryptocurrency die je gebruikt. 

Wanneer het aankomt op het maken van een trade, dan hoef je maar 0,1% van je aankoopbedrag te betalen aan KuCoin. Bijvoorbeeld wanneer er via KuCoin voor 1000 dollar aan Bitcoin wordt gekocht, dan betaal je hier maar 1 dollar aan fees voor. Dit is de laagste uit de crypto industrie en daarom een goede reden om voor KuCoin te kiezen. 

Geld opnemen 

Wanneer het aankomt op het opnemen van coins vanaf de exchange, dan ligt het eraan welke cryptocurrency je op wilt nemen wat voor withdrawal fees je hiervoor moet betalen. Alle informatie over de withdrawal fees kun je vinden op www.kucoin.com.

Contact opnemen

Mocht je vragen hebben over het platform van KuCoin, dan leggen we je hieronder uit op welke manieren je contact kunt maken met de klantenservice. De klantenservice is 24 uur per dag te bereiken via het technical support channel.  

Klantenservice 

KuCoin heeft zijn eigen klantenservice en technical support channel. Gebruikers kunnen hier contact opnemen met de technische engineers van KuCoin met al hun vragen en opmerkingen. 

Dit zorgt ervoor dat gebruikers snel en effectief geholpen worden met hun mogelijke problemen binnen het KuCoin netwerk. De technische engineers staan jou hier direct te hulp zonder tussenpersonen die over niet veel technische kennis beschikken. Hierdoor ben je er zeker van dat je altijd door een professional wordt geholpen. 

Kan ik KuCoin ook bellen? 

KuCoin bellen is helaas minder makkelijk omdat ze geen telefoonnummer hebben om te bellen. Dit is omdat KuCoin je altijd te woord wilt staan door middel van een professional. Ook is het team niet heel groot, daarom dat je hier niet geholpen kan worden via de telefoon. Wel geven ze snel antwoord op je vragen wanneer je KuCoin contact via de e mail.

Over Ons

Aandelen en cryptocurrency

Wij zijn een team van experts op gebied van investeren in aandelen en cryptocurrency. Zo kun je informatie vinden over de verschillende crypto valuta’s en het laatste nieuws over verschillende items zoals uitkeringen, cryptocurrency, aandelen, futures, opties, Bitcoin, schulden en de bijstand.