OKx Exchange Review

9.5
5/5

OKx is een internationale cryptocurrency exchange met lage fees.

OKx

Aanbod

5+ cryptocurrencies

Betaalmethoden

Bankoverschrijving

Minimal storting

Minimale Storting

Eigen wallet

Ja

Transaction Fees

0.03%

Voorwaarden

OKx is een betrouwbare crypto exchange dat gebruik maakt van veel veiligheidsmaatregelen. Het platform is goed te gebruiken voor beginnende crypto handelaren, maar ook ervaren traders kunnen hier terecht.

Voordelen Exchange

Nadelen Exchange

Wat is OKx?

OKx is een grote naam onder cryptocurrency exchanges. Wanneer het aankomt op handelsvolume moet OKx alleen onderdoen voor Binance. OKx is een betrouwbaar platform voor het handelen in cryptocurrency. Wereldwijd heeft het platform ongeveer 20 miljoen gebruikers. In deze OKx review gaan we het hebben over alle voor- en nadelen van deze crypto exchange 

De investeerder Star XU richtte de exchange OKCoin op in 2013. Hiermee richtte hij zich tot de Chinese markt. OKx werd later opgericht en werd vooral ontwikkeld voor geavanceerde handelaars. Doordat het bedrijf in de problemen raakte door regels van de Chinese overheid, verhuisde het bedrijf naar Malta. 

OKx heeft in 2018 de ‘Crypto Exchange of The Year’ award gewonnen en liet onder andere Binance achter zich.

Registreren bij OKx

Het is bij OKx exchange niet mogelijk om een demoaccount te gebruiken. Dus wanneer je van plan bent om het platform zelf uit te proberen, kun je het best jezelf registreren bij de exchange. Je kunt makkelijk een OKx account aanmaken door middel van een e-mailadres of je telefoonnummer. Dit kun je doen door gebruik te maken van de website en de mobiele app die beschikbaar is op zowel IOS en Android. 

Handelen op OKx platform

Bij OKx kun je natuurlijk gewoon crypto kopen, vasthouden en wachten totdat de prijs stijgt. Maar OKx richt zich vooral op ervaren traders die graag gebruik willen maken van verschillende vormen van het handelen in crypto. 

C2C handelen 

Met C2C handelen kun je handelen tussen fiat currency en digitale valuta op een veilige manier. Iedereen die gebruik maakt van het platform kan onderling vrij handelen en ook zelf de prijzen bepalen. Ook het opvragen van je fiat valuta is mogelijk op deze manier. 

Futures trading 

Om te kunnen handelen in futures zul je hier eerst de informatie over moeten lezen. Hierna krijg je toegang tot deze functie. Handelen in futures is risicovol, maar OKx heeft een aantal functies aan het platform toegevoegd om het risico op verlies te verkleinen. 

Index trading 

Het is hier mogelijk om te handelen in een index dat is gebaseerd op veel verschillende crypto handelsparen. Om winst te kunnen maken wordt er vaak snel gehandeld, en deze functie is daarom niet voor de beginnende traders. 

Token trading 

Het is altijd mogelijk om tokens te ruilen tegen andere tokens. OKx biedt hier heel veel mogelijkheden voor.

OKx's transactiekosten en withdrawal fees

OKx biedt gebruikers een van de laagste transactiekosten in de wereld van cryptocurrency. De gemiddelde transactiekosten liggen hier tussen de 0,2% en 0,25%. Wel maakt OKx een onderscheid tussen maker en taker fees. 

  • Makers zijn traders die een limit order plaatsen die niet direct wordt ingevuld en daarom beschikbaar zijn voor anderen. Op deze manier wordt er gezorgd voor extra liquiditeit voor de pool. 
  • Takers zijn traders die deze liquiditeit wegnemen door het uitvoeren van orders die zijn geplaatst door de makers. 
 

Op het platform van OKx zijn de maker en taker fees afhankelijk van drie verschillende factoren: de gebruikers klasse, het markttype en de asset. De volledige details en de meeste up-to-date cijfers vind je op de website van het OKx platform. Hieronder lichten we de gebruikersklasse verder toe: 

  • Alle gebruikers met een maandelijks handelsvolume onder de $ 5 miljoen wordt tot de normale gebruikers gerekend. Op basis van de hoeveelheid OKB die deze klanten hebben worden ze verder onderverdeeld in nog 5 klassen. 
  • Klanten die een handelsvolume van meer dan $ 5 miljoen per maand krijgen een VIP status. Binnen deze VIP-klasse zijn er nog 7 segmenten afhankelijk van het handelsvolume. Wanneer je level 4 VIP bereikt heb je zelfs recht op “negatieve” maker fees.

OKx exchange eindreview

OKx is een van de weinige crypto exchanges in de wereld met een eigen apart desktop platform. Het platform van OKx wordt door miljoenen mensen over de hele wereld dagelijks gebruikt. Het platform staat erom bekend zeer veilig, en betrouwbaar te zijn. Voor zowel ervaren, als beginnende investeerders van cryptocurrency. Doordat het mogelijk is om hier crypto te kopen met fiatvaluta is het gemakkelijk en snel om hier aan cryptocurrencies te komen wanneer je deze nog niet in bezit hebt. 

Contact opnemen

Je kunt contact opnemen met OKx door middel van een telefoonlijn die 24/7 bereikbaar is. Ook is het mogelijk om een live chat te starten via de website van OKx. Ook zijn ze actief op veel verschillende socialmediaplatforms. 

Over Ons

Aandelen en cryptocurrency

Wij zijn een team van experts op gebied van investeren in aandelen en cryptocurrency. Zo kun je informatie vinden over de verschillende crypto valuta’s en het laatste nieuws over verschillende items zoals uitkeringen, cryptocurrency, aandelen, futures, opties, Bitcoin, schulden en de bijstand.