Bitonic Exchange Review

8.5
5/5

Bitonic is een Nederlandse crypto exchange dat claimt het eerste Bitcoinbedrijf van Nederland te zijn.

Bitonic logo

Aanbod

Bitcoin (BTC)

Betaalmethoden

Bankoverschrijving

Minimal storting

Geen

Wallet Included

Ja

Transaction Fees

0,25%

Voorwaarden

Bitonic biedt Bitcoin aan tegen aantrekkelijke service fees, en staan bekend om de goede klantenservice.

Voordelen Bitonic

Nadelen Bitonic

Bitonic is een Nederlandse Bitcoin broker dat claimt de eerste, en grootste Bitcoin provider van Nederland te zijn. Op het Bitonic platform is het alleen mogelijk om te handelen met Bitcoin. 

Wanneer je op zoek bent naar een crypto exchange platform dat ook andere coins aanbiedt, dan zal een ander platform beter bij je passen.

Wat is Bitonic?

Bitonic is het eerste Nederlandse Bitcoin bedrijf, en een van de oudste brokers in de crypto markt. Het is opgericht in de lente van 2012 met als doel om Bitcoin voor iedereen toegankelijk te maken. Het is sinds de oprichting een van de grootste namen op het gebied van het kopen, en verkopen van Bitcoin. 

Op het platform van Bitonic is dit ook het enige dat mogelijk is. Hier kun je niet handelen in andere altcoins of het houden van een crypto wallet. Bitonic biedt alleen Bitcoin aan en je moet altijd zelf een wallet adres hebben om deze in op te slaan. Bij veel andere exchanges is het vaak wel mogelijk om via het platform je gekochte crypto op te slaan. 

In 2012 was Bitonic een van de weinige platformen dat Bitcoin verkocht. Tegenwoordig is er veel meer concurrentie. Ondertussen zijn er ook een groot aantal exchanges die boven Bitonic uit zijn gestoken. 

Voorbeelden hiervan zijn grote internationale exchanges zoals Coinbase en Binance, maar ook kleinere brokers zoals Bitladon. De concurrenten van Bitonic delen normaal gesproken niet dezelfde visie, en veel van deze exchanges bieden ook andere cryptocurrencies aan met veel meer mogelijkheden voor het traden. 

Registreren bij de Bitonic exchange

De website van het platform is simpel en duidelijk. Hier heb je een duidelijke hoofdpagina waar je alles direct zelf kunt beheren. Je kunt via dezelfde pagina zowel Bitcoin kopen en verkopen. Bitonic werkt als een soort van tussenpersoon tussen de klant en een internationaal trading platform. 

Hier vraagt Bitonic een kleine fee voor. Dit maakt het crypto kopen bij Bitonic vaak iets duurder dan bij andere exchanges, de meeste hebben hier alleen een koopprijs, en een verkoopprijs.  Bitonic vraagt hier meestal nog een extra fee voor van ongeveer 1%.

Bitcoin kopen op Bitonic

Het hele proces is vrij simpel. Je maakt een account aan, geeft het aantal coins aan dat je wilt kopen, betaald, en daarna kies je het adres van de wallet waar je het naartoe wilt sturen. Eerst moet je wel je wallet verifiëren, dit is omdat de Nederlandse wet daar om vraagt. Wel is Bitonic bezig om hiervan af te komen door de rechtszaak tegen de Nederlandse Centrale Bank. 

Bitcoin verkopen op Bitonic

Wanneer je Bitcoin wilt verkopen kun je dat ook makkelijk via Bitonic doen. De transactie hiervoor wordt gedaan via bank transfer. Dit is waarom je ook bankgegevens moet delen voordat het mogelijk is een account aan te maken bij Bitonic. De betalingen worden vaak nog dezelfde dag gestort op de bankrekening

Is het Bitonic platform veilig en betrouwbaar?

Bitonic is een van de eerste brokers in Nederland en daardoor ook het grootste Bitcoin bedrijf van ons land. Dit merk je meteen wanneer je de website bezoekt. De broker is echt gespecialiseerd in Bitcoin. De kennis die de ontwikkelaars van Bitonic hebben over deze coin geeft je echt het gevoel dat je te maken hebt met een betrouwbare broker, dit is ook zeker het geval. 

Na jaren heeft Bitonic een goede reputatie opgebouwd binnen de crypto wereld en tellen veel vaste gebruikers. De hoeveelheid verificaties is niet groot, dit maakt het proces van het kopen van Bitcoin een stuk sneller. Ook voelt het hierdoor een stuk veiliger aan. 

Medewerkers controleren veel van de transacties, en dit geeft aan dat ze bij Bitonic het beste voor hebben met hun klanten. Ze doen er veel aan om frauduleuze transacties tegen te gaan.

Bitonic's transactiekosten en withdrawal fees

Het Bitonic platform is anders dan de meeste crypto exchanges, dit is omdat het hier niet mogelijk is om te handelen tussen crypto. Het enige dat het Bitonic platform aanbiedt, is het kopen en verkopen van Bitcoin. Wanneer je Bitcoin wilt kopen van de exchange, dan ligt de inkoopprijs iets hoger dan de marktwaarde van Bitcoin. Wanneer je Bitcoin wilt verkopen, dan ligt de prijs weer iets lager dan de marktwaarde. De mark-up en de mark-down worden negens benoemd.

Contact opnemen

Het Bitonicteam heeft verschillende experts. Wanneer je in contact wilt komen met een van de experts van Bitonic zijn daar verschillende platforms voor zoals: Telegram, Twitter, maar ook telefonisch of per email. 

  • E-mail: contact@bitonic.nl 
  • Telefoon: +31(0)20 226 5289 

Ook is het mogelijk om voor aankopen boven de 50.000 euro een afspraak te maken op het kantoor.

Over Ons

Aandelen en cryptocurrency

Wij zijn een team van experts op gebied van investeren in aandelen en cryptocurrency. Zo kun je informatie vinden over de verschillende crypto valuta’s en het laatste nieuws over verschillende items zoals uitkeringen, cryptocurrency, aandelen, futures, opties, Bitcoin, schulden en de bijstand.