BUX Crypto exchange review

9.5
5/5

BUX Crypto is een broker gevestigd in Amsterdam waar je eenvoudig crypto verhandelen.

BUX crypto

Aanbod

15 verschillende cryptocurrencies

Betaalmethoden

Bankoverschrijving

Minimal storting

30 Euro

Eigen wallet

Ja

Transaction Fees

0.5%

Voorwaarden

Met BUX Crypto kun je snel geld vanaf je bank naar je account sturen, en maken gebruik van een zeer nette interface. Ook zijn er geen 0,5% transactie kosten wanneer je 1000 of meer BUX tokens in bezit hebt.

Voordelen Bux Crypto

Nadelen Bux Crypto

In deze BUX Crypto review gaan we dieper in op de Nederlandse crypto broker. We gaan het hebben over de veiligheid, kosten en aanbod van BUX Crypto.

Wat is BUX Crypto?

BUX Crypto is een cryptocurrency broker gevestigd in Amsterdam. Het is hier vrij eenvoudig om aan crypto te komen en weer te verkopen. Het platform van BUX heeft meerdere onderdelen: BUX X, BUX ZERO en BUX Crypto. 

Op dit moment telt BUX ongeveer 2 miljoen gebruikers binnen Europa en ze breiden hun service nu uit om het platform voor de gebruikers nu een stuk simpeler te maken. 

Ze zijn bezig met het ontwikkelen van de BUX Crypto app, en ook zullen er binnenkort nog verdere veranderingen komen op de website. Het zal hierdoor snel alleen nog maar makkelijker worden om cryptocurrency te kopen en te verkopen via BUX Crypto.

Overname Blockport

In het begin van 2021 kwam BUX met het nieuws naar buiten dat zij het cryptobedrijf Blockport over hebben genomen. Blockport ging in 2019 failliet en het bedrijf had tijdens hun ICO (een soort van crowdfunding met crypto) ruim 15000 Ethereum opgehaald. 

Deze fondsen hebben ze niet omgezet naar euro’s waardoor het bedrijf snel minder waard werd door de daling van de waarde van Ethereum. 

Na de overname van Blockport heeft BUX Crypto snel hun platform gelanceerd. Nu zijn ze bezig om het netwerk te vergroten tot het gebruik in meer dan 23 landen. 

De app van BUX Crypto is nog niet beschikbaar voor de mobiele telefoon, maar dit zit er snel aan te komen. Nu is het platform alleen nog te gebruiken via de webbrowser. 

Op het moment van het schrijven van deze recensie biedt BUX Crypto ongeveer 37 verschillende cryptocurrencies aan. Storten bij BUX Crypto kun je eenvoudig doen door middel van iDEAL of bankoverschrijving 

Na de overname van Blockport die ook zijn eigen crypto (BPT), heeft BUX deze hierna allemaal omgezet naar de BUX Token. Met deze coin kun je wanneer je deze in bezit hebt zonder kosten crypto handelen via het platform.  

Registreren bij BUX Crypto

Om te beginnen met het handelen van crypto moet je eerst een BUX account aanmaken via de website. Wanneer je dit doet dan wordt er gevraagd om persoonsgegevens in te vullen. Na het invullen van deze gegevens. 

Voor het aanmaken voor je account wordt er gevraagd om een kopie van je identiteitskaart. Het is belangrijk om te weten dat deze gegevens voor vijf jaar worden opgeslagen in het systeem van BUX Crypto, ook wanneer je besluit het account te verwijderen.

Is BUX Crypto veilig en betrouwbaar?

BUX Crypto doet er alles aan om ervoor te zorgen dat klanten toegang krijgen tot alle belangrijke informatie over cryptomunten. Dit is waarom klanten dagelijks toegang krijgen tot marktanalyses en het dagelijkse nieuws binnen de crypto wereld. Hierdoor krijgen de klanten een goed overzicht over wat er zich afspeelt op de markten. 

De app is ook een samenwerking begonnen met het beveiligingsplatform Fireblocks. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat de handel in crypto op een veilige manier verloopt. Hiervoor voerde Fireblocks geavanceerde moderne technologieën en een strikt beleid uit. 

Handelen op BUX Crypto

BUX Crypto is nog vrij nieuw, daarom zijn er nog niet heel veel cryptocurrencies verhandelbaar via het platform. Op dit moment is het mogelijk om te handelen met: Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin en Bitcoin Cash

Ook heeft BUX een eigen coin dat te verhandelen is op het platform (BUX Token). Op dit moment kan dit alleen nog via de webbrowser, aan de app wordt namelijk nog gewerkt.

BUX Crypto's transactiekosten en withdrawal fees

Gebruikers van BUX Crypto betalen standaard 0,50% handelskosten over iedere trade. De kosten voor het opnemen en uitbetalen bedragen 2 euro. 

Dit is vergeleken met andere brokers best hoog, maar hier krijg je dan wel meer gemak voor terug. Hierdoor is het ook niet aan te raden om kleine bedragen uit te laten betalen. 

Wanneer je wilt handelen in BUX Tokens kun je dit commissievrij doen. Misschien komt daar in de toekomst verandering in en zullen er aanvullende regels bij komen. Dit zal dan te vinden zijn in de algemene voorwaarden.

BUX crypto eindreview

BUX Crypto is onderdeel van BUX en maakt gebruik van het bestaande netwerk. Binnen Europa telt BUX ruim 2 miljoen gebruikers, dit maakt BUX een van de grotere handelsplatforms. Bij BUX is het niet alleen mogelijk om te handelen in crypto, maar vooral ook in aandelen. Over het algemeen heeft BUX een vrij sterke positie in de markt. 

Wanneer je denkt aan BUX als moederbedrijf, kun je ervan uitgaan dat de cryptodienst ook betrouwbaar is. Wel moet er worden opgemerkt dat de cryptodienst van BUX nog relatief nieuw is in vergelijking met bijvoorbeeld Coinmerce of Bitpanda en dat er nog kleine fouten in het systeem kunnen zitten.

Contact opnemen

Wanneer je contact op wilt nemen met BUX Crypto kun je dit doen door middel van e-mail. Het e-mailadres van BUX Crypto is support-crypto@getbux.com. BUX Crypto probeert zo snel mogelijk te reageren. Ze hebben een team dat 24/7 voor je klaar staat.

Over Ons

Aandelen en cryptocurrency

Wij zijn een team van experts op gebied van investeren in aandelen en cryptocurrency. Zo kun je informatie vinden over de verschillende crypto valuta’s en het laatste nieuws over verschillende items zoals uitkeringen, cryptocurrency, aandelen, futures, opties, Bitcoin, schulden en de bijstand.