De beste cryptocurrency apps

Beste Crypto Apps van 2024

Iedereen is tegenwoordig bekend met cryptocurrencies, maar wat zijn eigenlijk de beste apps om jouw crypto wallets bij te houden of crypto te verhandelen?

In dit artikel bespreken we wat het precies inhoudt, en welke app voor crypto het beste bij je past.

Wat is een crypto app?

Het belangrijkste dat je kan doen met een crypto app. Is natuurlijk dat ze je in staat stellen om vrijwel direct crypto te handelen vanaf elke locatie. Met de crypto apps kunnen gebruikers elk moment van de dag nieuwe inzichten krijgen en natuurlijk crypto’s kopen en verkopen.

Bij het kiezen van de beste crypto app die het beste bij jouw behoeftes past moet je nadenken over de volgende dingen. Eerst moet je vooral nadenken of je een korte of lange termijn doelstellingen hebt.

Ben jij van plan om één of meerdere van de meest belangrijke cryptocurrencies, zoals Bitcoin of Ethereum en de munten dan enkele maanden of jaren vast wilt houden? Dan ben je misschien beter af bij een crypto app die alledaagse betaalmethoden accepteert. 

Wanneer je actief wilt handelen en dagelijks meerdere coins handelt om daar op korte termijn frequent geld mee te verdienen. Dan ben jij waarschijnlijk beter af bij het handelen bij een CDF-handelsplatform. Dit is omdat CDF-aanbieders je meestal crypto’s kunnen laten verhandelen zonder commissies te betalen

In de regelgeving zit tussen de twee verschillende soorten aanbieders ook het verschil. Wanneer jij van een CDF-aanbieder gebruik maakt, dan is het vrijwel zeker dat het platform zwaar gereguleerd zal zijn.

Voorbeelden zijn, Bitvavo, Crypto.com, IG en eToro, deze aanbieders hebben allemaal een vergunning van de Britse Financial Conduct Authority (FCA) en de Australische Securities and Investments Commission (ASIC).

De meestal bekendere conventionele crypto handelsplatformen zoals Coinbase en Binance opereren nog altijd voor een groot deel ongereguleerd. Dit is vrij verrassend omdat er dagelijks voor miljarden dollars wordt verhandeld op deze platformen.

Dit hoeft niet te zeggen dat deze handelsplatformen niet te overwegen zijn, dat is omdat deze apps nog altijd toonaangevende beveiligings praktijken heeft.

Waarom gebruik maken van crypto apps?

Er worden steeds meer cryptocurrency apps ontwikkeld en aangeboden nu er meer en meer mensen zijn die hierin investeren. Een crypto app kiezen die het beste bij je past kan overweldigend zijn. Zeker wanneer je ontdekt dat je door alle verschillende crypto apps door de bomen het bos niet meer kunt zien. 

Sommige apps zijn juist goed voor beginners, waar andere juist weer een stuk meer belangrijke informatie beschikbaar heeft voor de meer ervaren gebruikers. Voordat je beslist welke crypto app het beste bij je past, is het handig om jezelf eerst af te vragen hoe goed jouw kennis over crypto op dit moment is.

In de afgelopen jaren zijn crypto’s een stuk toegankelijker geworden voor de gemiddelde Nederlander nadat de populariteit van crypto’s ook enorm is gegroeid. Sommige van de bekendste crypto apps hebben het proces in het verhandelen van crypto’s veel gebruiksvriendelijker gemaakt dan vroeger. De beste crypto apps hebben veel tijd geïnvesteerd om dit voor elkaar te krijgen.

Investeren in crypto is niet voor iedereen weggelegd, omdat het nog altijd een investering is waar de markt op elk moment op en neer kan gaan. Buiten het feit dat er ongetwijfeld een groot aantal mensen in de lange termijn een hoop geld mee hebben verdient, kun je er van uitgaan dat het investeren in crypto samen gaat met een rollercoaster van emoties.

Dat gezegd hebbende, wanneer je vertrouwen hebt in de toekomst van crypto en over een vrij hoge stress tolerantie beschikt, dan is er helemaal niets mis met het houden van crypto voor de lange termijn.

Waar kan ik het beste mijn crypto kopen?

Mocht je jezelf nu afvragen welke apps voor crypto het beste werken, dan heb je meerdere opties. De beste plekken om crypto te kopen dan kan dat over het algemeen opgedeeld worden door twee type apps:

 • Exchanges

Een cryptocurrency exchange biedt het kopen en verkopen van digitale valuta’s aan haar gebruikers aan. Het grootste verschil met exchangers is dat een brokerage verschillende soorten investeringen aanbiedt en een cryptocurrency exchange alleen crypto.

 • Brokerages

Een brokerage is een bedrijf dat de koop en verkoop van investeringen, zoals aandelen, beleggingsfondsen en obligaties. Enkele van de beste aandeel brokers bieden nu ook genoeg opties voor mensen die in crypto willen handelen.

Ook is het mogelijk om cryptocurrency direct van een andere persoon te kopen. Dit was vroeger een populaire methode toen er nog niet veel exchanges en brokers het handelen in crypto konden aanbieden. Hoewel, dit kan vrij ingewikkeld zijn en het valt niet aan te raden dit te doen met iemand die je niet volledig kan vertrouwen.

Voor- en nadelen van de beste crypto apps

Er zijn meerdere goede crypto apps op de markt, maar waar moet je op letten wanneer je op zoek gaat naar de beste crypto app? Om de juiste app uit te kiezen moet je voor jezelf de balans opmaken met de belangrijkste punten.

Hier zijn een paar punten die je voor jezelf kunt overwegen:

 • Veiligheid

Wanneer je op zoek gaat naar een goede crypto app is het belangrijk om de app haar safety features onder de loep te nemen. Misschien heeft de app privacy features of het heeft een bug bounty programma dat ethische hackers aanmoedigt om na te kijken of het systeem makkelijk te hacken is. Ook kun je altijd makkelijk zelf uitzoeken of een app al eerder is gehackt.

 • Klanten ondersteuning

Als je nieuw bent in het investeren in crypto, is het een must dat de crypto app die je hebt uitgezocht 24/7 klantenservice heeft. Niemand wilt door ontelbare pagina’s van de FAQ’s bladeren wanneer je hulp nodig hebt omdat geld nog niet op het account is aangekomen.

 • Hoe groot is het aanbod?

Er zijn duizenden verschillende veelbelovende cryptocurrencies op het moment en dat aantal groeit nog steeds met de dag, maar zelfs de grootste aanbieders van crypto hebben vaak alleen een aanbod van tussen de 50 en 150 verschillende coins. Op de meeste platformen zul je waarschijnlijk Bitcoin of een van de andere grootste crypto kunnen kopen.

Wanneer je specifiek op zoek bent naar een bepaalde coin of van plan bent om te investeren in één van de kleinere coins, dan is het voor jouw belangrijk om op zoek te gaan naar een crypto app met een groot aanbod aan coins.

 • Is de app simpel om mee te werken?

Crypto apps komen met grote betalen tevoorschijn omdat er dagelijks steeds meer mensen in willen investeren. Hoe dan ook, soms haasten de ontwikkelaars met hun app, en daar kan de gebruiksvriendelijkheid flink de dupe van zijn. Zorg er voor dat jouw app features heeft waar je gebruik van wilt maken, en wanneer je nog nooit eerder in crypto gehandeld hebt, kies er een die makkelijk te begrijpen is voor beginners.

 • Fees

Onnodige vergoedingen betalen aan een app is gelijk aan geld weggooien, of je nu kiest voor een bank, brokerage, of de beste crypto app. Kijk hoeveel het je aan fees kost om geld te storten van of naar je bank, of het verhandelen van crypto, voordat je een account opent. Even een kijkje nemen in de withdraw en deposit opties van de app om er zeker van te zijn dat het werkt voor jou. Ook kun je kijken of je via de app een crypto credit card kunt bestellen.

 • Onderzoek

Cryptocurrencies zijn zelf ook niet altijd even betrouwbaar, dus hoe meer je kan leren over een bepaalde coin, hoe meer je uiteindelijk kan verdienen wanneer en de juiste keuzes maakt. Bij sommige apps kun je zelfs meedoen met een quiz over bepaalde crypto waar je dan uiteindelijk een klein beetje crypto mee kunt verdienen.

 • Te verdienen rente

Sommige crypto apps bieden je de kans om rente te verdienen op gekochte coins. Zorg er voor dat je het proces begrijpt en comfortabel genoeg bent met hoe er rente wordt gegenereerd. De app kan jouw geld uitlenen, maar het kan  ook rente betalen als je aangeeft dat jij  coins voor een langere periode niet verhandeld.

De beste crypto applicaties van 2024

Nu is het tijd voor jou om zelf onderzoek te doen en te bekijken welke crypto app het best werkt. We hebben hieronder een aantal voorbeelden gegeven van de grootste crypto apps, en enkele van de plus en minpunten van elke app op een rijtje gezet.

Bitvavo app

Bitvavo App

Het Bitvavo platform werd gelanceerd in 2018, het is een Nederlands project dat bedoeld is om de kloof tussen traditionele betaalmethoden en crypto te overbruggen.

Binance App

Binance exchange is de grootste crypto app in de wereld wanneer het aankomt op volume, ook zijn zij een van de snelste crypto apps van het moment.

coinbase app

Coinbase App

In 2012 kwamen de ontwikkelaars van Coinbase met het idee om voor iedereen ter wereld veilig, en gemakkelijk aan Bitcoin wanneer zij dat willen. Tegenwoordig verkopen zij nog veel meer andere crypto en zijn zij uitgegroeid tot een van de grootste crypto apps ter wereld.

crypto com app

Crypto.com App

crypto.com is een crypto app waar gebruikers kunnen handelen, investeren, staken, NFT kunnen kopen en nog veel meer. Hun platform is vooral ontwikkeld voor mensen die van plan zijn nog veel meer uit hun gekochte crypto te halen behalve het verhandelen.

Crypto app van Bitvavo

Bitvavo is misschien wel de beste Nederlandse crypto app, en ook binnen Europa is het een van de populairste platformen om te handelen in crypto. Ze zijn actief sinds 2018 en zijn actief in 24 landen. Bitvavo heeft een aanbod van ongeveer 50 verschillende cryptocurrencies die via de app te verhandelen zijn.

Alle grote cryptocurrencies zijn te kopen via de app, maar er zijn ook nog genoeg kleinere coins om daar te onderzoeken, en waar je in kunt investeren. 

Het bedrijf is vrij goed te controleren door de Europese reglementen. Ook maken zij het makkelijk om gratis crypto om te ruilen naar euro’s voor alle mensen met een euro bank rekening. Het nadeel van deze app is daarmee ook dat er buiten Europa niet met Bitvavo gehandeld kan worden.

Voordelen

 • Simpele en makkelijk crypto app voor beginners
 • Altijd vaste fees
 • Richt zich op traders met een hoog volume

Nadelen

 • Minder dan 60 assets
 • Alleen toegankelijk voor Europese gebruikers

Crypto app van Binance

Binance is onder de ervaren crypto handelaren over de hele wereld een van de populairste crypto apps. Ze hebben een groot aanbod in cryptocurrencies en hebben features speciaal voor het maximaliseren van je winst. 

Binance is ook een van de goedkoopste platformen om op te handelen. Het hoogste percentage dat ze vragen voor het handelen via de app is 0,1%, dat is een percentage waar de meeste van de beste crypto apps niet tegenop kunnen.

Het nadeel van de Binance app is dat het vrij ingewikkeld is voor de beginnende handelaar om het maximale uit de app te halen.

Voordelen

 • Lage fees
 • Tot wel 10% rente wanneer je crypto wilt staken
 • Snel crypto kopen met je debetkaart
 • Crypto-to-crypto of fiat-to-crypto handelen

Nadelen

 • Niet beginners-vriendelijk
 • Partners worden niet geverifieerd onder twee BTC

Crypto app van Coinbase

Coinbase is een goede crypto app voor crypto handelaren met zowel veel ervaring, en mensen die voor het eerst met crypto willen handelen. Het wordt vaak gezien als het allround platform om crypto te kunnen kopen, verkopen, of om het voor een langere tijd in je wallet te bewaren.

De app heeft een groot aantal cryptocurrencies die te verhandelen zijn, en nog elke dag groeit dat aantal. Coinbase is makkelijk te gebruiken, en ze bieden zelfs crypto aan voor het leren over een bepaalde coin en een vragenlijst in te vullen.

Zo is het leuk en vooral makkelijk om meer te leren te komen over de nieuwste coins die ze via hun app aanbieden. Het nadeel van Coinbase is dat niet altijd even duidelijk is waarvoor, en hoeveel je precies aan fees moet betalen.

Voordelen

 • Makkelijk te gebruiken
 • Accepteert alleen de betrouwbaarste crypto currencies
 • Veilig te gebruiken

Nadelen

 • Niet te gebruiken in alle landen
 • Sommige van de minder bekende coins zijn hier niet te verhandelen

Crypto app van Crypto.com

Crypto.com kan misschien meer gezien worden als een crypto bank dan dat het een crypto exchange is. Het handelen in crypto is hier wel mogelijk tegen vrij lage fees. Maar wat crypto.com vooral bijzonder maakt, is dat je vanaf deze app vrij gemakkelijk crypto naar andere mensen kunt sturen en andersom.

Je kunt hier crypto uitgeven met een prepaid crypto visa kaart. Je kunt hier ook betaald krijgen in crypto, je geld storten op een spaarrekening waar je rente over krijgt, en in sommige landen kun is het zelfs mogelijk een crypto lening krijgen.

Het verhandelen van crypto is hier misschien niet zo makkelijk als bij de andere apps, en ook valt er bij andere apps een stuk meer te leren.

Toch is crypto.com een app die je goed kunt gebruiken wanneer je serieus aan het handelen bent met crypto

Voordelen

 • Lage fees
 • Rente verdienen over crypto
 • Veilig te gebruiken

Nadelen

 • Moeilijk te navigeren
 • Slechte klantenservice
 • Tekort aan leerzame informatie

Veelgestelde vragen over apps voor Crypto

De beste crypto app voor beginners is waarschijnlijk Coinbase doordat het een simpele app heeft waar makkelijk doorheen te navigeren is. ook is hier een ruim aanbod van cryptocurrencies die allemaal te vertrouwen zijn.

Bitvavo is een van de bekendere apps voor crypto binnen Nederland. Ook zijn er nog andere kleinere nederlandse crypto apps zoals BUX Crypto, KuCoin en Bitonic.

De beste crypto apps hebben vaak een goed beveiligingssysteem. Het is dus vrij veilig om een crypto app te gebruiken. Wanneer je jouw crypto nog extra wilt beveiligen kun je ook gebruik maken van een hardware wallet.

Over Ons

Aandelen en cryptocurrency

Wij zijn een team van experts op gebied van investeren in aandelen en cryptocurrency. Zo kun je informatie vinden over de verschillende crypto valuta’s en het laatste nieuws over verschillende items zoals uitkeringen, cryptocurrency, aandelen, futures, opties, Bitcoin, schulden en de bijstand.