Bitpanda Exchange Review

8.0
5/5

Bitpanda is het platform voor digitale assets. Je kan er cryptocurrencies kopen, maar ook goud en andere digitale assets.

Bitpanda logo

Aanbod

50 verschillende cryptocurrencies

Betaalmethoden

Bankoverschrijving

Minimal storting

€25

Eigen wallet

Ja

Transaction Fees

1,5%

Voorwaarden

Bitpanda is een betrouwbare exchange met vaste lage fees voor het verhandelen van crypto, en biedt een veilige wallet app met veel features.

Voordelen Bitpanda

Nadelen Bitpanda

In deze Bitpanda review gaan we het hebben over de belangrijkste onderwerpen van het platform. We gaan bekijken of deze broker betrouwbaar is, en of het bij je past. We proberen je zo goed mogelijk op weg te helpen met actuele informatie over dit platform.

Wat is Bitpanda?

Bitpanda stond vroeger bekend als Coinanimal. Het crypto bedrijf is ontstaan in Oostenrijk. Het is een van de bekendere brokers die al sinds 2014 bezig is met het handelen in cryptocurrencies. Het platform werkt volledig geautomatiseerd. 

Het platform is na meer dan acht jaar uitgegroeid tot een groot bedrijf met meer dan 600 werknemers, en meer dan 3 miljoen gebruikers.

Registreren bij de Bitpanda exhcange

Het registreren bij Bitpanda werkt gemakkelijk en snel. Wanneer je jouw naam en e-mailadres hebt doorgegeven, vraagt Bitpanda je om te kiezen voor welke van de twee platforms je wilt gebruiken. 

Bitpanda biedt gebruikers drie verschillende soorten accounts, elk van deze accounts hebben verschillende limieten, en niveaus om het verificatieproces door te komen.  

Hieronder bespreken we de drie verschillende accounts en wat ze inhouden: 

 

Starter level 

 • Om dit account aan te maken heb je slechts je e-mailadres nodig. 
 • Dagelijkse limieten voor het kopen en verkopen van crypto zijn 1.000 euro. 
 • Maandelijkse limieten voor het kopen en verkopen van crypto zijn 7.500 euro. 
 • Het maximale totaalbedrag voor het kopen en verkopen van crypto is 30.000 euro. 

 

Bronze level 

 • Om dit account aan te maken heb je naast je e-mailadres ook je mobiele telefoonnummer nodig. 
 • Dagelijks limieten voor het kopen en verkopen van crypto zijn 1.500 euro. 
 • Maandelijkse limieten voor het kopen en verkopen van crypto zijn 10.000 euro. 
 • Het maximale totaalbedrag voor het kopen en verkopen van crypto is 50.000 euro. 

 

Gold level 

 • Om dit account aan te maken heb je een ID-kaart nodig 
 • De dagelijkse limieten voor het kopen en verkopen van crypto zijn 15.000 euro 
 • Maandelijks limieten voor het kopen en verkopen van crypto zijn 300.000 euro. 
 • Het maximale totaalbedrag voor het kopen en verkopen van crypto is 1.500.000 euro.

Is Bitpanda veilig en betrouwbaar?

Bitpanda is een zeer veilig platform voor iedereen die wilt investeren in cryptocurrencies. Ze doen er alles aan om de klanten te beschermen. 

Ze maken gebruik van 2FA en de gekochte cryptocurrencies worden opgeslagen in een cold storage cryptowallet. Hierdoor is het bijna onmogelijk voor hackers om bij de munten te komen. Bitpanda is een van de snelst groeiende crypto platformen van Europa. 

Dankzij de veiligheid die het platform biedt, en een makkelijke manier om transacties te maken, maken ze het mogelijk voor zowel nieuwe en ervaren crypto handelaren. Ook moet Bitpanda zich houden aan de richtlijnen van de EU.

Handelen op het Bitpanda platform

Bitpanda heeft op het moment dertien verschillende cryptocurrencies waar je mee kunt handelen. Naast het gewone platform van Bitpanda, is er voor de ervaren handelaren ook Bitpanda Pro. 

Het verschil tussen deze twee diensten van Bitpanda leggen we hieronder uit: 

 • Bij het originele platform van Bitpanda stort je geld op het platform en koop je de crypto direct vanaf het platform zelf tegen de actuele marktprijzen. Dit wordt ook wel een broker genoemd. 
 • Bij Bitpanda Pro stort je ook simpel geld op het platform, maar hier koop en verkoop je coins aan andere handelaren. Zo krijg je hier de actuele koers te zien, maar ook de prijs waarvoor handelaren de coin willen kopen of verkopen. Dit wordt een exchange genoemd. Wanneer je een Bitpanda account hebt aangemaakt heb je toegang beide platformen.

Storten en opnemen

Het platform van Bitpanda biedt een groot aantal betaalmethodes. In dit opzicht springt de exchange echt boven de rest uit. Hieronder een lijst met de mogelijke betaalmethodes: 

Fiat currency 

 • Mastercard 
 • Visa 
 • Sofort 
 • EPS 
 • Giropay 
 • Neteller 
 • Skrill 
 • SEPA-transfer 

 Cryptocurrencies 

Bitpanda's transactiekosten en withdrawal fees

De trading fees van Bitpanda zijn afhankelijk van het handelsplatform dat je gebruikt. Wel heeft Bitpanda een vaste fee van 1.49% voor het kopen van cryptocurrencies binnen het platform, deze kosten zijn voor minder bevoordeelde handelaren. Voor gebruikers van Bitpanda pro gelden er fees van slechts 0,1%, en een maximale taker fee van 0,15%.

Bitpanda exchange eindconclusie

Bitpanda is een veilige cryptocurrency exchange voor mensen die alleen geïnteresseerd zijn in het handelen van Bitcoin. Wanneer je van plan bent om meerdere verschillende cryptocurrencies te verhandelen, kun je beter op zoek gaan naar een andere cryptocurrency exchange. 

Voor de mensen die alleen geïnteresseerd zijn in Bitcoin is Bitpanda een zeer geschikt platform. Ze bieden lage fees, en wordt dagelijks door miljoenen mensen gebruikt. Wanneer je voor grote bedragen wilt handelen, en in aanmerking komt voor Bitpanda Pro, is Bitpanda een uiterst geschikt platform om te gebruiken voor de handel in Bitcoin.

Contact opnemen

Helaas kun je Bitpanda niet contacteren door middel van een telefoongesprek. Wanneer je contact op wilt nemen kun je dit doen door via de contactpagina van hun officiële website. Ook is er de mogelijkheid om lid te worden van de Bitpanda telegram groep. 

Pas wel op dat je geen lid wordt van een valse groep en mogelijk opgelicht worden. Bitpanda zal nooit direct contact met je opnemen via Telegram. Krijg je hier wel berichten van mensen die zich voordoen als een Bitpanda medewerker? Ga hier dan niet op in.

Over Ons

Aandelen en cryptocurrency

Wij zijn een team van experts op gebied van investeren in aandelen en cryptocurrency. Zo kun je informatie vinden over de verschillende crypto valuta’s en het laatste nieuws over verschillende items zoals uitkeringen, cryptocurrency, aandelen, futures, opties, Bitcoin, schulden en de bijstand.