Crypto Staken in 2024

Hoe werkt het staken van crypto's?

Je weet vast dat mensen geld verdienen door middel van het handelen in crypto. Maar er zijn meerdere manieren om met crypto om te gaan, en hoe hier uiteindelijk geld mee valt te verdienen. Ook zonder meer crypto bij te hoeven kopen.

Dit wordt ook wel staken genoemd, hiermee help je bepaalde crypto’s met het verifiëren van transacties op een blockchain netwerk. Investeerders die bezig zijn met het staken van hun crypto kunnen rente verdienen net als met een gewone spaarrekening.

Wat is crypto staken?

Crypto staking is een toevoeging op het platform van veel cryptocurrencies. De meeste mensen die handelen in crypto, behalen hun winsten met de inkoop, en verkoop van cryptocurrencies op het juiste moment.

Bij crypto staken werkt dat anders, hier word je beloond voor het vasthouden van crypto, en het niet te verkopen. Wanneer je crypto vasthoudt, dan word je beloond met yields, dat is een soort van rente.

Het kunnen staken van crypto is een goede ontwikkeling binnen de crypto wereld. Hiermee worden trouwe bezitters beloond, en het maakt het kopen van cryptocurrencies een stuk interessanter voor mensen met geld op de spaarrekening.

Tegenwoordig krijg je bij de bank niet of nauwelijks rente wanneer je daar een spaarrekening hebt geopend. Door het kopen en staken van crypto kun je dus weer rente krijgen over spaargeld.

Het is natuurlijk niet alleen een gift voor de mensen die een bepaalde coin bezitten, wanneer je crypto staked dan help je de coin ook. Cryptocurrencies zijn meer dan alleen digitale valuta. Er zitten vaak een hoop ideeën achter iedere coin, en zo kan elke coin zijn eigen technische gedachten en toepassingen hebben.

Hoe werkt staking met cryptocurrency?

Het verschil in de te verdienen beloningen verschilt per coin en exchange. Elke exchange en de coins hebben eigen tarieven en regels. Tegenwoordig kan je voor bijna alle te staken coins rekenmachines te vinden om er achter te komen hoeveel je hiermee kunt verdienen.

Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor het staken bij Bitvavo, dan wordt je rendement dagelijks voor bijgewerkt. Daarnaast wordt hier ook wekelijks uitbetaald. Daarnaast is het ook handig om te weten dat jaarlijkse rendementen verschillen per coin. De verschillen lopen vaak uiteen van 0,79 tot 10%, en in sommige gevallen zelfs meer.

Platformen waar je cryptovaluta kunt staken

Het is bij veel verschillende exchanges mogelijk om crypto te staken. Voorbeelden hiervan zijn Binance, Coinbase en Coinloan. Ook is het mogelijk om bij Bitvavo om coins te staken, zij hebben een keuze uit 16 verschillende coins waar je mee kunt staken.

De meeste coins werken via het PoS protocol (Proof-of-Stake). Dit is een algoritme met als doel om transacties te verifiëren en nieuwe blocks toe te voegen aan de blockchain, deze blocks worden door de deelnemers die hun coins staken gemaakt.

Bitvavo staken

Bitvavo biedt zowel off-chain, en on-chain staking diensten aan. De off-chain staking diensten maken het mogelijk om geld te verdienen door jouw veelbelovende crypto’s op uw account ter beschikking te stellen.

Met de on-chain staking diensten kun je weer actief bijdragen aan het goedkeuren van transacties op een Proof-of-Stake blockchain. Op deze blockchain kun je zelf bepalen met hoeveel crypto je wilt staken.

Binance staken

Binance exchange biedt verschillende manieren aan om rente te verdienen met het staken van crypto. Zo kun je bijvoorbeeld “Flexible Savings” gebruiken, hiermee heb je de mogelijkheid om wanneer je dat zelf wilt weer crypto ter beschikking te stellen. De beloningen hiervoor zullen vaak tussen de 0,3% en 4% zijn.

Ook is het hier mogelijk om crypto te staken door middel van het Proof-of-Stake systeem. Op het Binance platform noemen ze dit ook wel “Locked Staking”.

Coinloan staken

Onder het motto ‘earn smarter, not harder’ heeft Coinloan staken op hun platform mogelijk gemaakt. Wanneer je crypto op een Coinloan account hebt staan dan begin je direct met het verdienen van rente. Dit platform kan namelijk coins automatisch staken.

Celsius network staken

Het Celsius netwerk is een crypto app waar mensen crypto kunnen lenen. Ook kunnen mensen hier hun crypto staken in ruil voor een vrij hoge rente. Hier kun je Bitcoin staken voor 4,06%, en voor Ethereum bieden ze zelfs een rente van 5,05%.

Nog een voordeel om te kiezen voor Celsius is dat je hier zonder extra kosten crypto op kunt nemen en kunt overmaken naar een andere wallet.

Coinbase staken

Sommige crypto coins maken het mogelijk om via Coinbase crypto te staken. Coinbase betaald je hier dan uiteindelijk voor uit met meer crypto. Er zijn veel verschillende manieren om via Coinbase geld te verdienen door middel van het staken van crypto.

Voor- en nadelen van crypto staking

Staken heeft zowel voor als nadelen, hieronder een aantal van de plus en minpunten:

Voordelen crypto staken

  • Je hoeft bijna niks te doen voor het staken van crypto. Je hoeft alleen maar crypto aan te schaffen, en ze in je crypto wallet te houden voor een langere tijd.
  • Wanneer je een bepaalde munt voor een langere tijd kunt vasthouden, dan kun je met staken veel extra winst maken
  • Door middel van staken draag je bij aan de groei van je favoriete cryptocurrency Je hoeft niet te beschikken over veel technische kennis of dure apparatuur om te staken.

Nadelen crypto staken

  • De coins die je wilt staken moet voor een bepaalde tijd vastgehouden. Gedurende deze periode kun je de coin niet verkopen totdat de tijdsduur is verstreken.
  • Om een goede inkomstenbron van te maken, moet je een aardig bedrag aan crypto kopen om het lucratief te maken. Aan de andere kant is het rendement een stuk beter dan dat je geld op een spaarrekening houdt.
  • Wanneer je de coins langer vast moet houden, dan kun je niet meteen inspelen op de koersontwikkelingen. Staken is hierdoor niet geschikt voor daytraders.
  • Sommige cryptomunten kan jij uitsluitend staken via een exchange, en niet via je eigen wallet. Hierdoor heb je jouw crypto niet volledig zelf in beheer.

Staking vs Trading

Wanneer je van plan bent om crypto voor een langere tijd vast te houden dan kan het een goed idee zijn om crypto te staken, wanneer je veel crypto wilt verkopen na een korte tijd dan kan het beter zijn om crypto misschien niet te staken.

Het verschil tussen het traden van crypto en staken van crypto is erg groot. Hieronder een aantal van de belangrijkste punten van het traden en staken:

Staken

Traden

Voor het staken van cryptocurrency heb je niet veel apparatuur nodig. Het is gemakkelijk om crypto te staken vanaf een telefoon of laptop.

Ook voor het traden van crypto heb je geen extra apparatuur nodig. Je kunt hier crypto traden met een telefoon of laptop

Wanneer je cryptocurrency wilt staken hoef je niet veel geld te investeren, maar wanneer je een goede winst wilt maken dan is het rendement met een grotere investering een stuk hoger.

Voor het traden van crypto kun je zelf bepalen hoeveel je hierin wilt investeren, en ook kun je zelf bepalen wanneer je denkt dat het tijd is om crypto te verkopen.

Wanneer je crypto staakt, kun je daar een hoop winst mee verdienen, dit is omdat de waarde van crypto mogelijk flink kan stijgen naast dat jij ook rente verdient voor het staken.

Je kunt ook een goede winst maken wanneer je crypto gaat traden. wanneer jij op het juiste moment inkoopt, en weer hoog verkoopt.

Het risico van staken is dat de waarde van jouw rente lager wordt doordat de waarde van de coin omlaag gaat, in dat geval is het je eigen verlies.

Er bestaat ook een risico dat de coins die jij koopt voor het traden minder waard worden. Alleen hier bepaal je zelf wanneer je de coin inkoopt en verkoopt, en hoef jij misschien minder lang te wachten om je coin uiteindelijk toch voor winst te verkopen

Het staken van crypto kost tijd voordat jij er daadwerkelijk winst mee kunt maken. Meestal is dit na minimaal 6 maanden of een jaar.

Aan de andere kant wanneer je crypto gaat traden kun je na een maand of na een week er soms al voor kiezen crypto te verkopen, en soms een hoop winst maken in een korte tijd

Elke cryptocurrency heeft zijn eigen fee voor het staken, jij moet zelf deze fee betalen

Wanneer je alleen de crypto koopt dan hoef je geen extra fees te betalen. Jij betaalt alleen de fee voor het trading platform waar je de coins van koopt

Conclusie over crypto staking

Wanneer je na het lezen van dit artikel hebt besloten of het staken van crypto een goed idee is, dan kun je onderzoeken welk platform de beste rewards geeft voor de crypto die je graag wilt staken.

Let er ook op dat niet elk platform dezelfde crypto aanbiedt voor het staken en dat de percentages soms flink kunnen verschillen per platform.

Over Ons

Aandelen en cryptocurrency

Wij zijn een team van experts op gebied van investeren in aandelen en cryptocurrency. Zo kun je informatie vinden over de verschillende crypto valuta’s en het laatste nieuws over verschillende items zoals uitkeringen, cryptocurrency, aandelen, futures, opties, Bitcoin, schulden en de bijstand.