Gemini Exchange Review

9.0
5/5

Gemini werd gelanceerd in 2015 als een crypto handelsplatform dat aantrekkelijk is voor beginnende en ervaren handelaren.

Gemini logo

Aanbod

40+ cryptocurrencies

Betaalmethoden

Bankoverschrijving

Minimal storting

Geen minimale storting

Eigen wallet

Ja

Transaction Fees

1,49%

Voorwaarden

Gemini biedt een veilige manier voor het opslaan van crypto dankzij de cold storage wallet, en een verzekering die mogelijke hacks dekt. Ze bieden ruim 40 verschillende cryptocurrencies aan en werken met lage minimum orderbedragen.

Voordelen Gemini

Nadelen Gemini

Gemini is een gebruiksvriendelijke crypto exchange dat meer dan 50 verschillende cryptocurrencies aanbiedt. Het platform is een goede keuze voor zowel beginnende en ervaren handelaren. Het platform maakt gebruik van een eigen hot crypto wallet. 

In deze uitgebreide Gemini review zullen we bespreken wat het platform nog meer te bieden heeft.

Wat is Gemini?

Gemini wordt over het algemeen gezien als een goede en betrouwbare crypto exchange voor zowel beginnende als ervaren crypto handelaren, maar het is gericht op mensen met enige basiskennis van cryptocurrency. Ook bieden ze meerdere functies die geschikt zijn voor de mensen die meer willen doen met hun crypto dan alleen het kopen en vasthouden. 

Gemini maakt gebruik van gewaardeerde beveiligingsfuncties en een mogelijkheid om rente te verdienen op de crypto die je bezit met Gemini Earn. De exchange biedt meer dan 40 verschillende cryptocurrencies waar je mee kunt handelen op het platform. Het biedt een simpele interface waarmee het een eenvoudige ervaring creëert voor mobiele gebruikers. 

Het platform biedt ook een hoop opties en tools voor crypto-gebruikers met meer ervaring, dit kan overweldigend zijn voor beginners. Veel van de extra kosten die komen kijken bij het gebruik van Gemini zijn afkomstig van het verhandelen van crypto. Hier hoef je je dus geen zorgen over te maken wanneer je van plan bent crypto voor een lange periode vast te houden. 

Ben je van plan om crypto te kopen en verkopen? Dan kunnen deze kosten vaak hoog oplopen, maar voor sommige handelaren die gebruik willen maken van de tools die Gemini biedt.

Registreren bij Gemini

Om te kunnen beginnen met handelen bij Gemini, heb je eerst een account nodig. Deze kun je aanmaken op de website van Gemini zelf. Wanneer je de website bezoekt kun je rechtsboven klikken op de knop “get started”. Wanneer je hierop drukt word je gevraagd om wat basisgegevens in te vullen. Zodra je deze hebt ingevoerd kun je drukken op doorgaan en zul je een e-mail ontvangen waarmee je je account kunt verifiëren. Wanneer je dit alles hebt gedaan kun je beginnen met het handelen op Gemini.

Geld opnemen

Gemini werkt alleen via rechtstreekse bankoverschrijvingen in Nederland. Dit betekent dat je jouw persoonlijke bankrekening moet koppelen met Gemini. Meestal duurt het ongeveer één werkdag om je geld op je rekening te krijgen, dat kan langer duren afhankelijk van je bank.

Gemini's transactiekosten en withdrawal fees

Wanneer je crypto koopt of verkoopt op Gemini, worden er zowel gemaks- als transactiekosten in rekening gebracht. Deze worden samen weergegeven als “aangegeven prijs” voordat je definitief de crypto koopt. 

Gemakstoeslag 

De kosten van de gemaksvergoeding op Gemini is ongeveer 0,5% van de marktprijs van de transactie, deze kan variëren afhankelijk van de markt. Deze vergoeding moet je ook betalen wanneer je de crypto koopt. 

Transactiekosten 

Naast de gemakstoeslag worden er ook transactiekosten in rekening gebracht op basis van het bedrag dat je verhandelt. Meestal is deze vergoeding 1,49%. Voor het kopen en verkopen van crypto kunnen deze kosten variëren afhankelijk van de valuta dat je gebruikt. 

In totaal worden er vijf fiat currencies geaccepteerd binnen het platform. Dit zijn USD, CAD, VND, IDR en CNY. Wel is het mogelijk om met een cryptocurrency geld op je Gemini account te storten. 

Wanneer dit je eerste keer is dat jij gaat handelen in crypto, en je kiest ervoor dit te doen via Gemini. Dan is de snelste manier om te beginnen om een populaire cryptocurrency zoals Bitcoin of Ethereum te kopen via Coinbase. 

Bij Coinbase is het namelijk wel mogelijk om traditionele betaalmethode te gebruiken zoals een debit card of bank overschrijving. Wanneer je crypto hebt gekocht op Coinbase kun je de coins simpel verzenden van je Coinbase account naar het Gemini account. 

Is Gemini veilig en betrouwbaar?

Het geld dat je in cryptocurrency hebt, is niet verzekerd, in tegenstelling tot het geld dat je op je bankrekening hebt staan. Maar Gemini beveiligt de crypto van gebruikers door middel van een uitstekend beveiligingssysteem. Deze worden op de website benadrukt. 

Gemini zegt dat de meeste van je crypto wordt bewaard in een offline cold wallet. Dit is de veiligste manier om crypto te beschermen tegen hackers. Een klein deel wordt bewaard in een online hot wallet die is verzekerd tegen diefstal, hack, frauduleuze overdracht of diefstal door werknemers. 

De verzekeringspolis dekt geen verliezen door een ongeautoriseerde toegang tot je account. Bij Gemini kun je een lijst met goedgekeurde adressen maken die beperkt wie zich van je account terug kan trekken, maar wanneer iemand je identiteit steelt of je wachtwoord achterhaald, kun je jouw verloren geld niet terugkrijgen. 

Contact opnemen

Bij Gemini kun je van drie methoden gebruiken om in contact te komen met de klantenservice. 

  1. Je kunt een bericht sturen door middel van het contactformulier dat je kunt vinden op de website van Gemini. Zorg dat je het e-mailadres vermeld dat je gebruikt voor je Gemini-account
  2. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met Gemini. Je kunt bellen naar 866-240-5113 
  3. Je kunt een bericht sturen naar @GeminiSupport op twitter. 
 

Over het algemeen is de e-mail de primaire klantenservice methode van Gemini. Ook biedt Gemini een uitgebreide sectie met veelgestelde vragen, waarmee je snel antwoord kunt krijgen op enkele van de meest voorkomende vragen.

Over Ons

Aandelen en cryptocurrency

Wij zijn een team van experts op gebied van investeren in aandelen en cryptocurrency. Zo kun je informatie vinden over de verschillende crypto valuta’s en het laatste nieuws over verschillende items zoals uitkeringen, cryptocurrency, aandelen, futures, opties, Bitcoin, schulden en de bijstand.