Veelbelovende Crypto in 2024

Veelbelovende crypto om te kopen

Ongelofelijk veel mensen zijn de laatste jaren begonnen met het investeren in crypto. Dagelijks hoor je verhalen voorbij komen over hoeveel geld mensen om je heen de laatste tijd hebben verdiend met de juiste investeringen.

Nu wil je misschien ook beginnen met het handelen in crypto. In dit artikel gaan we het hebben over veelbelovende crypto om in te investeren in 2024, verder gaan we het ook hebben over NFT’s en Meta coins.

Interessante crypto's voor de toekomst

Laten we beginnen bij de bekendere cryptocurrency. Wanneer je nog nooit eerder bezig bent geweest met het handelen in crypto, ben je misschien al bekend met de grotere cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum en Binance coin. Maar wanneer je geld wilt verdienen is het handig om te weten te komen over meerdere coins. De succesvolste crypto handelaren van de laatste tijd hebben vaak meer dan één soort coin in hun crypto wallet.

Hieronder een lijst met de veelbelovendste cryptocurrencies voor 2024:

 • Bitcoin

Bitcoin staat al jaren bekend als grootste de cryptocurrency van allemaal, de ontwikkelaars van Bitcoin hebben het in 2009 op de markt gebracht. Met het idee een digitale valuta te creëren die door niemand beheert kan worden, en versleuteld zit achter de blockchain.

Dat houd in dat Bitcoin door geen enkele gecentraliseerde bank gecontroleerd kan worden. Op het moment van uitkomen waren er 21 miljoen coins gemined, maar door enkele bugs en andere technische redenen ligt dit aantal op dit moment nog wel wat lager.

In 2021 kende de Bitcoin een groei die net als andere coins die nog nooit eerder is voorgekomen, dit was het jaar dat crypto officieel een grote sprong maakte in opzichten van andere jaren. Daarom zijn er sinds het begin van 2021 steeds meer gebruikers bijgekomen.

Ondanks de ongekend grote groei van Bitcoin zal deze coin voor de komende jaren nog altijd de voorkeur krijgen bij veel handelaren en zullen de grootste traders altijd wat Bitcoin in hun wallet bewaren.

 • Ethereum

Ethereum is na Bitcoin de grootste cryptocurrency dat er op dit moment is. De groei van Ethereum is in tegenstelling tot die van de Bitcoin in haar eerste jaren ongelofelijk gestegen, en sommige mensen denken zelfs dat Ethereum de potentie heeft om op een dag boven de Bitcoin uit te steken. Daarom dat Ethereum wordt gezien als de grote concurrent van Bitcoin

Ook Ethereum heeft net als Bitcoin een ongelofelijke groei gekend, een groei van maar liefst 900% en daarmee heeft Ethereum afstand gedaan van alle andere kleinere cryptocurrencies en mag zich nu meten met de grootste van allemaal. Of Ethereum de groei die zij in 2021 hebben gemaakt kunnen doorzetten is nog de vraag, maar ik denk dat we nog een hoop van Ethereum gaan horen in de toekomst.

Een van die redenen is dat Ethereum zich steeds meer bezig houdt met andere projecten en steeds meer projecten zich aansluiten bij hun blockchain. Tegenwoordig kun je veel NFT’s kopen met Ethereum, of jouw wallet met daarin Ethereum kan koppelen aan andere apps die zo weer hun eigen NFT’s verkopen of crypto staken.

Het minpunt van Ethereum is nog altijd dat ze ongelofelijk hoge gas-fees voor transacties vragen. Dit is wat dat betreft een van de grootste redenen waarom mensen niet voor Ethereum als een betaalmethode kiezen.

 • BNB

BNB ook wel Binance coin, heeft zijn groei te danken door de fees een stuk lager te houden dan die van bijvoorbeeld Ethereum, en dat terwijl zij toch gekoppeld staan aan dezelfde blockchain.

BNB is ver gekomen sinds ze in 2017 de coin op de markt brachten, maar vooral in 2021 kende BNB een grote groei waarmee zij een sterke speler op de crypto markt zijn geworden. Ook doordat zij een goed project hebben waarmee de coin goed kan concurreren met Ethereum.

 • Solana

Solana heeft haar grootste groei gekend in het midden van 2021. Binnen een paar maanden schoten de prijzen met de dag omhoog. Dit komt omdat Solana leunt op een goed en origineel project, zij ontwikkelde namelijk de eerste blockchain die gebruikt maakt van het Proof of history systeem. Dit betekent dat tijd het verificatie middel is bij transacties, dit zorgt er voor dat transacties een stuk sneller en soepeler lopen.

Net als BNB wilt ook Solana concurreren met Ethereum. En in 2024 hebben zij zeker die potentie omdat hun blockchain niet alleen zorgt voor snellere, maar zeker ook goedkopere transacties.

Het minpunt van Solana is dat uit de geschiedenis al is gebleken dat ze een makkelijk slachtoffer zijn voor hackers.

 • Cardano

De ontwikkelaars van Cardano hebben na jaren van wetenschappelijk onderzoek met behulp van technische kennis een coin op de markt gebracht. Dit onderzoek heeft ertoe moeten leiden dat de coin wordt ondersteund door een snelle, veilige en milieuvriendelijke blockchain dan die van de concurrenten. De flexibiliteit van de blockchain is wat Cardano een veilige manier heeft van het beheren van hun coins en dat zij niet gevoelig zullen zijn voor aanvallen van hackers.

Cardano begon het jaar 2021 sterk maar heeft toen nog niet de groei kunnen doorzetten waar zij en alle gebruikers op hadden gehoopt, toch heeft Cardano nog een grote groep van trouwe gebruikers en zullen ze in de toekomst uiteraard nog grote stappen in de crypto wereld maken.

Bitcoin

crypto ethereum

Ethereum

Solana

Solana

Cardano

Cardano

Populaire NFT coins voor de toekomst

Nu zijn er de laatste tijd natuurlijk ook nog de NFT’s en NFT coins. Wanneer jij je onderzoek goed doet, en er op het juiste moment in investeert, valt er vaak een hoop geld mee te verdienen. De ontwikkelingen rond de crypto staan nooit stil en mensen worden steeds slimmer in het bedenken van nieuwe manieren om snel geld te verdienen op het internet. 

Wat is een NFT?

NFT staat voor Non-fungible token, dat betekent Niet-verhandelbare token in het Nederlands. Ook NFT’s vallen onder de cryptocurrencies, maar hierin is toch een duidelijk verschil.

De meeste cryptocurrencies bestaat uit een bepaalde coin die verdeeld kan worden tussen verschillende mensen en zo kan iedereen dus een deel van bijvoorbeeld Bitcoin of een andere crypto kopen. Met NFT is dat niet het geval, wanneer jij een NFT bezit dan kan niemand anders hetzelfde bezitten. Hiermee is elke NTF dus uniek. Vaak komen NFT’s wel in collecties. 

Wanneer jij al in het bezit bent van een wallet met daarin crypto coins, is het voor jou makkelijk om aan jouw NFT te komen. Mocht je al een NFT op het oog hebben dan kun je kijken wat de eigenaar op dat moment er voor vraagt. Wanneer je het waard vindt en denkt dat het in de toekomst meer waard gaat worden, dan kun jij de NFT direct van iemand anders overnemen.

Veelbelovende NFT coins

NFT’s komen in veel verschillende varianten. Zo bestaan er muzikanten die hun nieuwe album als NFT verkopen. Zo is er bijvoorbeeld een limiet van 1 miljoen kopieën, en zo kunnen mensen allemaal zelf bepalen wat zij met hun kopie willen doen. Wat op dit moment misschien nog populairder is, is NFT art. Dit zijn kunstwerken waar er vaak maar exact één van bestaat. Net zoals met veel waardevolle schilderijen kunnen deze soms veel waard zijn.

Hieronder een lijst met goede NFT coins en projecten voor de toekomst:

 • Axie Infinity

Axie Infinity is een van de best presterende NFT coins van 2021. Het heeft in 2021 al ongelofelijke sprongen gemaakt met stijgingen van maar liefst 24.000% en met de coin kun je karakters of objecten kopen voor enkele verwante games. Spelers kunnen hier hun eigen Axies broeden en ze op laten groeien om daarna goede beloningen te kunnen ontvangen. De waarde van de Axie kan ook flink omhoog gaan. Daarna kun je dit weer verkopen op de markt.

 • CryptoPunks

CryptoPunks is een collectie van 10.000 karakters door de software zijn gegenereerd. Elk van de CryptoPunks heeft één ding gemeen, ze delen allemaal dezelfde punk-stijl. Maar elke punk heeft toch een eigen personaliteit en het uiterlijk van jouw punk kan ook flink uit een lopen. De duurste CryptoPunk die ooit is verkocht voor maar liefst 124.457 ether, Op dat moment was dat ongeveer 532 miljoen dollar waard.

 • Art blocks

Art Blocks is een collectie van online kunstwerken die zijn gemaakt door een smart contract dat ook leunt op de blockchain van ethereum. Meerdere artiesten zijn bezig geweest met de ontwikkelaars van de ERC-721 NFT’s dat dankzij variabelen in het script verschillende soorten kunstwerken hebben kunnen maken. 

De populariteit van de collectie begon toen er voor het eerst een bedrag van 1 miljoen dollar werd geboden op een van de kunstwerken uit de collectie, nu zijn dat er al meer dan 40, met het hoogste bod dat uitkwam op 6,9 miljoen dollar.

 • Bored Ape Yacht Club

Dit project is gelanceerd in april 2021, Bored ape yacht club is een collectie van 10.000 aapachtige. Ze hebben allemaal een eigen uiterlijk en karakteristieken. De ontwikkelaars hebben nieuwe features uitgebracht om de NFT-eigenaren tevreden te houden. 

Tegenwoordig bestaat er namelijk een Bored Ape Kennel Club waar de houders een eigen hond kunnen adopteren, en het ontwikkelen van mutant serum waarmee je jouw Bored Ape kan transformeren naar een Mutant Ape.

 • NBA Top Shot

De NBA is de Amerikaanse basketbal bond, zij zijn een samenwerking aangegaan met Dabber Labs, dezelfde ontwikkelaars van CryptoKitties. Top Shot NFT’s hebben enkele van de memorabelste video momenten uit de NBA omgezet naar NFT. NBA Top Shot is de NFT met het hoogste  transactie volume.

Axie Infinity

Art Blocks

Bored Ape

CryptoPunks

NBA Top Shot

Metaverse en crypto in de toekomst

Wanneer je echt wilt nadenken over investeringen voor de toekomst dan moet je zeker op zoek naar Meta coins. Met Meta coins kun je transacties maken binnen de digitale wereld van de toekomst, ook wel de Metaverse genoemd.

Binnen enkele jaar zal de Metaverse uitgroeien tot een groot project waar bedrijven, maar ook individuen een groot deel van hun tijd door zullen brengen. Zo kun je een bepaalde persoonlijkheid of karakter kopen waarmee je alleen gebruik van kan maken in de wereld van de Metaverse. 

Ook is het mogelijk om digitaal landgoed te kopen, of zelfs digitaal af te reizen naar elke plek op de wereld binnen enkele seconde. Door de potentie dat de metaverse heeft in de toekomst is dat misschien wel een van de veelbelovendste crypto projecten om in te investeren voor de toekomst.

Veelbelovende Meta crypto coins

 • Decentraland

Decentraland is een 3D virtual reality platform dat je kan bezoeken. Je hebt hier geen VR-headset voor nodig om hier op onderzoek uit te kunnen gaan, alleen maar jouw internet browser.

Spelers kunnen hier een stuk digitaal land kopen en ontwikkelen, in het spel kun je gebruik maken van tools om jouw stuk land om te bouwen tot iets unieks. Mensen kunnen hier hun land omtoveren to Casino’s, een bar, of zelfs een middeleeuws kasteel. Ook zijn er maandelijkse events waar gebruikers aan mee kunnen doen zoals poker toernooien en zelfs muziek festivals.

 • Sandbox

Sandbox is vergelijkbaar met Decentraland, ook hier kunnen gebruikers land kopen waarin zij spellen kunnen aanmaken en delen. Het grootste verschil is dat de digitale wereld van Sandbox nog niet volledig online te verkennen is voor het publiek.

Daar in tegen, zal er veel meer te personaliseren zijn voor jouw land in Sandbox, en de focus naar het maken van NFT ligt een stuk hoger. Hierdoor zal er in de toekomst nog meer te beleven zijn in de digitale wereld van Sandbox.

 • Enjin Coin

Enjin is een platform dat gebruikers de ruimte geeft om zelf hun NFT’s te maken en te beheren. Ook zijn er meerdere gaming platforms geïntegreerd. Zo kunnen spelers gebruik maken van hetzelfde item in meerdere games tegelijk, of ze verkopen op de marktplaats.

 • Render Token

Een ander aspect van de metaverse zijn de bedrijven die het maken van 3D-visualisatie mogelijk maken. Het gedecentraliseerde infrastructuur haalt het maximale uit anders ongebruikte computer processor power om digitale content te kunnen renderen.

Dit betekent dat makers van digitale content een stuk minder geld hoeven te betalen voor buitengewoon dure computer apparatuur. Dit zorgt er voor dat mensen een stuk goedkoper 3D content kunnen maken en delen

Decentraland

Sandbox

Enjin Coin

Render Token

# Naam Prijs 24h % 7d % Market Cap Volume (24h) Aantal in omloop
1 Bitcoin Logo Bitcoin BTC $61.897,00 +4,47% 3,68% $1.220.979.966.380 $34.147.270.403
551.679 BTC
19.716.690 BTC (94%)
2 Ethereum Logo Ethereum ETH $3.410,73 +2,96% 0,08% $409.915.587.252 $14.496.038.017
4.250.128 ETH
120.176.901 ETH
3 Tether Logo Tether USDT $1,00 +0,05% +0,04% $112.445.220.562 $54.895.156.378
54.895.156.378 USDT
112.496.265.357 USDT
4 BNB Logo BNB BNB $577,61 +2,73% 0,30% $88.732.018.533 $973.193.396
1.684.862 BNB
153.856.150 BNB (77%)
5 Solana Logo Solana SOL $138,59 +8,81% +4,63% $64.063.205.532 $3.198.962.629
23.082.204 SOL
462.252.124 SOL
6 Lido Staked Ether Logo Lido Stak… STETH $3.394,66 +2,91% 0,18% $32.816.351.113 $44.848.935
13.212 STETH
9.644.438 STETH
7 USDC Logo USDC USDC $1,00 +0,06% +0,13% $32.988.771.190 $8.126.884.337
8.126.884.337 USDC
33.008.298.342 USDC
8 XRP Logo XRP XRP $0,48 +1,99% 0,57% $26.539.908.032 $855.129.124
1.790.100.302 XRP
55.618.185.850 XRP (56%)
9 Toncoin Logo Toncoin TON $7,59 +5,15% +3,05% $18.624.639.591 $499.723.869
65.839.772 TON
2.458.323.796 TON
10 Dogecoin Logo Dogecoin DOGE $0,13 +8,99% +4,27% $18.387.297.867 $832.524.447
6.565.857.338 DOGE
144.855.296.384 DOGE

Het zoeken naar veelbelovende crypto projecten

Hierboven hebben we enkele van de grootste en succesvolste crypto projecten besproken. Sommige van deze projecten hebben al ontzettend veel bekendheid gekregen, en zoals bij veel succesvolle NFT-projecten, zijn liggen de prijzen zelfs voor de ervaren investeerders veel te hoog.

Maak je vooral geen zorgen wanneer je denkt dat je te laat bent begonnen, we zitten aan het begin van nog vele jaren van ontwikkeling in de crypto wereld. Doe je onderzoek en wie weet vind je zelf ook wel een van die parels. Investeren in de crypto blijft soms een gok, omdat je niet altijd weet welke crypto je moet kopen. Wanneer je iets vindt waar je vertrouwen in hebt, is het zeker de gok waard.

Over Ons

Aandelen en cryptocurrency

Wij zijn een team van experts op gebied van investeren in aandelen en cryptocurrency. Zo kun je informatie vinden over de verschillende crypto valuta’s en het laatste nieuws over verschillende items zoals uitkeringen, cryptocurrency, aandelen, futures, opties, Bitcoin, schulden en de bijstand.