Welke crypto credit cards zijn er?

Beste Crypto Credit Cards van 2024

Veel mensen handelen tegenwoordig in cryptocurrency of ze houden het al een tijd in hun wallet, nu zijn er nog niet veel mensen die daadwerkelijk betalen met de crypto die ze in bezit hebben. Nu bestaan er tegenwoordig enkele crypto creditcards, waar je makkelijk en overal mee kunt betalen. In dit artikel leg ik je alles uit over hoe het precies werkt.

Wat is nu precies het verschil tussen een crypto credit card en een gewone creditcard? Wanneer je een gewone credit card aanvraagt, dan moet je dat doen door je persoonlijke gegevens toe te sturen, en wordt er door het bedrijf een krediet check gedaan. Als je niet door deze check heen komt, dan kan het zo zijn dat je niet in aanmerking komt voor de creditcards met de beste beloningen.

binance card

Binance

Binance is op dit moment het grootste cryptocurrency platform in de wereld als het aankomt op volume. Het is opgericht in 2017 en is geregistreerd in Malta.

Binance is opgericht door Changpeng Zhao, een ontwikkelaar die voor Binance al bekend stond voor het ontwikkelen van trading software.

crypto com card

Crypto.com

crypto.com is een bedrijf dat is gevestigd in Singapore. Het is een welbekende cryptocurrency exchange app dat op het moment meer dan 10 miljoen gebruikers telt, en meer dan 3000 werknemers en ontwikkelaars onder contract heeft staan. 

coinbase card

Coinbase

Coinbase is een Amerikaans bedrijf dat onder een van de grootste cryptocurrency exchange platformen behoort.

Coinbase opereert bijna alleen online, en heeft geen vast hoofdkwartier.Daarmee zijn ze over de hele wereld verspreid. Het bedrijf is opgericht in 2012.

Voordelen gebruik crypto kaart

Het voordeel van de meeste creditcards is dat ze gebruik maken van bepaalde beloningen systemen. Dit werkt ook zo bij veel crypto credit card aanbieders, met als belangrijkste reden om een crypto credit card te gebruiken dat je hiermee simpel crypto kunt gebruiken om je kaart op te waarderen.

Normaal gesproken kan het soms vrij lastig zijn om crypto vanuit de wallet naar je bank account over te maken, dit is een makkelijke manier voor crypto investeerders om een stuk sneller de crypto die ze in bezit hebben te gebruiken om het uit te geven in het dagelijkse leven.

Toch moet je altijd opletten over de belasting die je soms moet betalen wanneer er transacties gemaakt worden met een crypto creditcard. Houdt daarom altijd in de gaten waar je crypto koopt of uitgeeft om niet voor onverwachte kosten te komen staan. Wanneer je crypto in je bezit houdt, is het waarschijnlijk beter om je crypto niet voor alledaagse uitgaven te gebruiken.

Crypto Creditcard beloningen

Net als met de meeste gewone creditcards kun je met een crypto kaart aantrekkelijke beloningen verdienen door het uitgeven van crypto vanaf een crypto creditcard. Dit is voor de meeste mensen de reden dat ze gebruik maken van en credit card. Hoewel, met een gewone credit card komen vaak jaarlijkse kosten, en wordt het voor veel mensen makkelijk gemaakt om geld uit te geven dat ze simpelweg niet hebben. Dit leidt vaak tot schulden.

Deze prepaid crypto credit cards geven je de mogelijkheid om dezelfde beloningen te verdienen zonder de gevaren van het te veel geld uitgeven en uiteindelijk in de schulden kunt komen. Elke crypto kaart heeft zijn eigen beloningen, zo geven sommige van deze crypto creditcards  een percentage van elke transactie terug.

Soms komen er geen jaarlijkse kosten bij kijken, maar vaak moet je eerst wel een bepaalde cryptomunt staken voor bijvoorbeeld de periode van een jaar om in aanmerking te komen voor deze beloningen. Dit moet je eerst zelf goed onderzoeken want de waarde van die coin kan na een jaar een stuk lager liggen dan wanneer je de coin hebt gekocht.

Wanneer je weer de vrijheid hebt om gekochte coins te verkopen is het misschien beter om niet te gaan staken, en te wachten om ervoor te zorgen niet alsnog verlies te lopen om aan beloningen te kunnen komen.

Niet alle crypto kaarten vragen om een bepaalde coin te staken om bepaalde beloningen te verdienen. Daarom is het belangrijk dat je eerst goed onderzoek doet om te bepalen welke crypto creditcard het beste bij jou past.

Welke crypto visa cards zijn er?

Over de Binance crypto creditcard

Binance is een crypto exchange platform dat is opgericht in China, maar sinds het crypto verbod hebben zij het hoofdkwartier naar Malta verplaatst. Binance biedt een platform voor zowel de gewone als de meest ervaren crypto traders.

De Binance Visacard maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk crypto om te wisselen,crypto uit te geven bij meer dan 60 miljoen winkels, en bedrijven over de hele wereld door crypto vanaf  Binance wallet naar een Binance credit card over te maken.

Binance card geeft een cashback vergoeding voor elke transactie die je met de kaart maakt. Het percentage hiervan wordt bepaald door de hoeveelheid BNB je in een wallet vast hebt staan. Het cashback programma van Binance is alleen mogelijk wanneer je transacties maakt met een Binance credit card.

Voordelen

 • Lage kosten voor het kopen van de kaart.
 • Grote selectie van de coins die te gebruiken zijn.
 • Veel extra’s voor het gebruik van de kaart.

Nadelen

 • Lastig om je account te verifiëren.
 • Niet overal te gebruiken.
 • Structuur van het project is niet transparant.

Over de Crypto.com visa creditcard

crypto.com Visa card is een unieke kaart dat het mogelijk maakt voor haar gebruikers om de kaart prepaid op te laden via je crypto wallet, bank account transfers en via credit en debit kaarten.

Wanneer kaarthouders crypto op de creditkaart zetten, wordt het omzet zet in crypto assets en daarna wordt dat weer omzet in betaalbare middelen zoals dollar of euro. Ook gebruikers van de crypto.com kaart kunnen beloningen verdienen aan de basis van de rank van de kaart waar ze voor gekwalificeerd zijn.

Toch is voor mogelijke gebruikers deze kaart niet de beste manier om voor de best mogelijke beloningen te gaan. De rank van je kaart wordt namelijk bepaald door de hoeveelheid CRO coins je bij hun in bezit hebt.

Dit hoeft niet voor iedereen een probleem te zijn wanneer ze al bezitten over deze coin en ze van plan zijn het voor een langere tijd te behouden, toch kun je hierdoor uiteindelijk verlies lijden wanneer de prijs van de coin minder waard wordt.

Voordelen
 • Groeiende lijst van te gebruiken crypto coins
 • Transparante en concurrerende fees met mogelijke kortingen
 • Support een ecosysteem voor cryptocurrency en haar producten

Nadelen

 • De fees zijn hoger tenzij je in het bezit bent van CRO.
 • Slechte klantenservice.
 • De kortingen kunnen moeilijk te navigeren zijn.

Over de Coinbase visa card

Coinbase Visa Card is eigenlijk een toegevoegde feature dat is toegevoegd aan het project van Coinbase, anders dan andere crypto credit cards die het ook aanbieden als een individueel product. In andere woorden  moet je een Coinbase gebruiker zijn om te profiteren van deze crypto kaart.

Coinbase is een van de grootste crypto exchange app waar in je crypto kunt handelen, dus het is vanzelfsprekend dat ze de gebruikers een manier willen aanbieden om de crypto die ze behouden ook uit te kunnen geven voor de alledaagse uitgaven.

Wanneer je gebruik maakt van de Coinbase credit card dan kun je met meerdere verschillende crypto coins betalen. Dus voor de meeste mensen in de crypto community zal deze optie een goede manier zijn om de crypto die ze bezitten ook daadwerkelijk kunnen gebruiken en uit te geven.

Voordelen
 • Coinbase is veilig en heeft nog nooit problemen gekend met het beveiligingssysteem.
 • Support alle grote en bekende cryptocurrencies.
 • Direct verbonden aan je Coinbase account.
 • Kan bij vrijwel alle winkels en pinautomaten gebruikt worden.
Nadelen
 • De fees zijn wellicht net iets hoger bij het omzetten van crypto.
 • Er zijn geen cashback rewards.
 • Meestal alleen beschikbaar in Europese landen.

Klaar voor het gebruik van je crypto creditcard

Wanneer je hebt besloten welke crypto je wilt kopen en voor welke crypto card je wilt gaan, is het mogelijk te betalen met een eigen cryptocurrency zonder enige moeite. Je kunt nu direct crypto overzetten naar een crypto kaart, zonder te hoeven wachten totdat je geld is overgemaakt naar de bankrekening. Dit zorgt voor een veel vlottere manier om te betalen met je crypto. 

Veel gestelde vragen

Wanneer je al een account, en crypto in bezit hebt bij een van de aanbieders dan lijkt dat vaak wanneer de beloningen, en de kosten in orde zijn de meest voor de hand liggende optie te zijn.

Hoewel de crypto creditcards nog een vrij nieuw concept is, vragen mensen zich vaak nog steeds af of de veiligheid van het gebruik gegarandeerd is. Het overgrote deel van de crypto ecosysteem is veilig en de blockchain technologie is erg transparant.

Op het moment zijn er geen crypto creditcards die alleen toegankelijk zijn voor Nederlanders. Toch Is het bij vrijwel alle crypto creditcards die op de markt zijn gemakkelijk om crypto om te zetten naar euro. Ook zijn er steeds meer winkels in Nederland die deze kaarten accepteren voor betalingen.

Bij vrijwel elke crypto kaart komen extra kosten kijken, net zoals bij veel andere creditcards. De kosten en de fees zijn verschillend bij elke kaart, dus voordat je besluit welke kaart jij wilt onderzoek dan eerst wat de mogelijke kosten voor het gebruik van de crypto kaart is

De meeste kaarten werken als de meeste andere Visa/Master cards, vaak wanneer je de kaart ontvangt zul je zien dat je kaart eigenlijk werkt als een gewone master card. Bijna alle winkels die deze vorm van betaling aan nemen ook een crypto MasterCard aan.

Over Ons

Aandelen en cryptocurrency

Wij zijn een team van experts op gebied van investeren in aandelen en cryptocurrency. Zo kun je informatie vinden over de verschillende crypto valuta’s en het laatste nieuws over verschillende items zoals uitkeringen, cryptocurrency, aandelen, futures, opties, Bitcoin, schulden en de bijstand.