Vermogen van Robert Doornbos

Je hebt vast wel eens van Robert Doornbos gehoord. Robert Doornbos is een Autocoureur bekend van Tennis. Maar heb jij enig idee wat een Autocoureur verdient? Robert Doornbos komt uit Nederland en is geboren op 23 september 1981 in Rotterdam. Momenteel woont Robert Doornbos in Nederland. In dit artikel gaan we kijken naar wat het vermogen van Robert Doornbos is. 

Naam

Robert Doornbos

Geschat vermogen

€ 15 miljoen

Geboortedatum

23 september 1981

Nationaliteit

Nederlander

Woonplaats

Nederland

Beroep

Autocoureur

Wat is het vermogen van Robert Doornbos?

Robert Doornbos heeft zich nooit uitgelaten over het vermogen, maar wel over wat er verdiend is met verschillende werkzaamheden. Hierdoor is het mogelijk geweest om een vrij goede schatting te maken van het vermogen van Robert Doornbos. Robert Doornbos heeft momenteel een geschat vermogen van € 15 miljoen . 

Wie is Robert Doornbos?

Robert Michael Doornbos is een Nederlander voormalig autocoureur. Hij was tussen 2004 en 2007 actief in de formule 1 en reed in 2005 voor Minardi en in 2006 voor Red Bull Racing. Daarna was hij nog actief in de Champ Car World Series, A1GP, IndyCar Series en Super League Formula. Doornbos was oorspronkelijk een tennisser op het moment dat hij als VIP naar de Formula 1 GP van België in 1998 mocht gaan. Daar ontmoette hij Jacques Villeneuve, die in 1997 de wereldtitel Formule 1 won. Gefascineerd door het autoracen besloot hij autocoureur te worden. In 1999 werd hij vicekampioen in de Opel Lotus Klasse. Daarna reed hij een jaar Formule Ford, om vervolgens drie jaar in verschillende Formule 3 series te rijden.

Goede behaalde resultaten

Door zijn goede resultaten in de F3 werd hij in 2004 tweede rijder naast zijn meer ervaren teamgenoot Vitantonio Liuzzi bij het succesvolle Arden International team in het FIA International F3000 kampioenschap. Hij boekte vier podiumplaatsen, waaronder een overwinning in de regen op Spa- Francorchamps en een snelste ronde. Hij werd Rookie of the year en eindige als derde in het klassement. Liuzzi werd uiteindelijk kampioen.

Trainen

Doornbos was in 2005 zeer dicht bij een racestoeltje bij Jordan, maar dat ging op het laatste moment niet door, omdat Eddie Jordan het team had verkocht aan Alex Shnaider van Midland. Doornbos kon echter wel weer de vrijdagtrainingen op zich nemen als derde coureur, en was de invallende rijder voor wanneer een van de vaste coureurs Narain Karthikeyan of Tiago Monteiro niet kon racen. Doornbos was tijdens de Grote Prijs van Australië meteen al sneller dan beide teamgenoten.

Geboekte successen

Tijdens de Grote Prijs van Europa op de Nürburgring moest Doornbos aan de kant zitten, omdat Jordan de Fransman Franck Montagny een kans wilde geven. Het team had tijdens de trainingen Montagny te veel sets banden laten gebruiken, waardoor Jordan tijdens de Grand Prix van Canada geen derde rijder in mocht zetten, en Doornbos moest hier dus ook aan de kant zitten. In 2006 was Doornbos derde rijder bij het team van Red Bull Racing. In september 2006 werd bekendgemaakt dat hij de voor de laatste drie races van het seizoen de plaats van Christian Klein zou overnemen. Voor de race in China wist hij zich als tiende te kwalificeren; hij eindigde als twaalfde. In Japan finishte hij als dertien, en tijdens de laatste race in Brazilië als twaalfde. Na alle successen die hij geboekt heeft, heeft Doornbos derde in het eindklassement van 2007, achter Justin Wilson en Sebastien Bourdais.

Waar komt het vermogen van Robert Doornbos vandaan?

Robert Doornbos heeft verschillende inkomstenbronnen gehad. Toch komt het grootste gedeelte van het vermogen van waar ook de bekendheid door komt, namelijk Autocoureur.

Hoeveel verdient Robert Doornbos per jaar?

Hoeveel Robert Doornbos precies verdient, is lastig in te schatten, daarover laat Robert Doornbos zich niet uit. Toch hebben we een schatting geprobeerd te maken. Al met al lopen de jaarlijkse verdiensten op tot -. 

Andere celebrity's:

Veelgestelde vragen

Het vermogen van Robert Doornbos wordt geschat op € 15 miljoen . 

Wij schatten dat de maandelijkse inkomsten van Robert Doornbos kunnen oplopen tot -.