1. Bekend
  2. Jort Kelder

Vermogen van Jort Kelder

Je hebt vast wel eens van Jort Kelder gehoord. Jort Kelder is een Journalist bekend van Columns. Maar heb jij enig idee wat een Journalist verdient? Jort Kelder komt uit Nederland en is geboren op 22 september 1964 in Gouda. Momenteel woont Jort Kelder in Nederland. In dit artikel gaan we kijken naar wat het vermogen van Jort Kelder is. 

Naam

Jort Kelder

Geschat vermogen

€377,85

Geboortedatum

22 september 1964

Nationaliteit

Nederlander

Woonplaats

Nederland

Beroep

Journalist

Wat is het vermogen van Jort Kelder?

Jort Kelder heeft zich nooit uitgelaten over het vermogen, maar wel over wat er verdiend is met verschillende werkzaamheden. Hierdoor is het mogelijk geweest om een vrij goede schatting te maken van het vermogen van Jort Kelder. Jort Kelder heeft momenteel een geschat vermogen van €377,85. 

Wie is Jort Kelder?

Kelder studeerde Nederlandse recht aan de Universiteit Utrecht. Zijn afstudeerscriptie ging over vijandelijke overnames. Hij was maatschappelijk actief als persvoorlichter in het hoofdbestuur van de liberale jongerenorganisatie JOVD van december 1987 tot juni 1989. Kelder begon zijn carrière als stagiair bij het zakenblad Quote. Na het afronden van zijn studie werd hij in 1990 redacteur bij Quote en in december 1993 werd hij hoofdredacteur van het tijdschrift. In 1997 werd Kelder uitgeroepen tot Jonge Haan door het Genootschap van Reclame GVR, gevolgd door de verkiezing tot hoofdredacteur van het jaar in 1998. In december 1999 werd Quote door het Nederlands Uitgeversverbond uitgeroepen tot tijdschrift van het jaar. Van oktober 1997 werd tot juni 1999 was Kelder medehoofdredacteur van het tijdschrift QPF. Vanaf 1993 schreef hij artikelen en columns voor NRC Handelsblad en Het Parool. Hij publiceerde vanaf 1996 verschillende boeken, onder anderen met Yvo van Regteren Altena.

Producten en advies

In april 2007 besloot hij terug te treden als hoofdredacteur van Quote. Bij zijn besluit had de overname van Quote door Hachette filipacchi een rol gespeeld. Kelder bleef nog wel enige tijd aan als adviseur. Vanaf 2000 presenteerde Kelder verschillende televisieprogramma’s voor achtereenvolgens Net5. In juni 2008 werd vanuit het bedrijf "Media-maatjes bv zijn website 925.nl gelauncht. In 2009 heeft hij zijn tv-productiebedrijf 925 tv opgericht, van waaruit onder andere de BV werd geproduceerd. Eind 2011,na de aanstelling van de nieuwe hoofdredacteur Mirjam van den Broeke, kwam hij terug bij Quote als adviseur. Vanaf februari 2012 presenteerde hij voor AVROTROS als Pieter-Jan Hagens het zondagse discussieprogramma Buitenhof; in 2019 was hij namens de VPRO presentator, totdat er een opvolger was gevonden voor DianaMatroos.

Veroordeling en omstandigheden

Op 29 mei 2020 werd bekend dat Kelder de zesde editie had gewonnen van de Pim Fortuynprijs. Kelder is sinds 1991 pescotarier en als mede-initiatiefnemer betrokken bij de Stichting’ Eet geen dierenleed; In december 2010 besteedde Kelder, samen met wakker Dier, aandacht aan eenden en ganzen, waarbij hij het eten van ganzenlever betitelde als rechtse hobby". Kelder staat, naast zijn streepjes-overhemden, bretels, maatpakken en broeken op hoog water, bekend om zijn uitgesproken standpunten en uitspraken. Hij haalt hiermee met enige regelmaat het nieuws. Toen hij advocaat Bram Mszkowicz en diens client Willem Holleeder op 26 januari 2007 in het radioprogramma Stand.nl uitmaakte voor maffiamaatjes" kwam hem dat op een door de strafpleiter aangespannen kort geding te staan. De rechter achtte dat er geen sprake was van een onrechtmatige daad tegenover Moszkowicz. Ook in hoger beroep op 24 mei 2007 sprak het gerechtshof Amsterdam Kelder vrij van het geheel van de eisen, hoewel het hof oordeelde dat, alle omstandigheden in aanmerking genomen, de door Kelder gebezigde uitlating ‘maffiamaatje’ als onrechtmatig tegenover Moszkowicz moet worden aangemerkt.

Het vonnis

Alle andere vorderingen, behalve de motivering van het eerdere vonnis, werden afgewezen. Bram Moszkowicz is niet tegen deze uitspraak in cassatie gegaan. Tijdens se corona-crisis raakte Kelder enige tijd in opspraak. De economie lag volgens de presentator stil omdat we "80-plussers aan de reden zijn die te dik zijn en gerookt hebben". Enkele dagen later stelde hij dat hij zijn uitspraken’’empathischer had kunnen formuleren.

Waar komt het vermogen van Jort Kelder vandaan?

Jort Kelder heeft verschillende inkomstenbronnen gehad. Toch komt het grootste gedeelte van het vermogen van waar ook de bekendheid door komt, namelijk Journalist.

Hoeveel verdient Jort Kelder per jaar?

Hoeveel Jort Kelder precies verdient, is lastig in te schatten, daarover laat Jort Kelder zich niet uit. Toch hebben we een schatting geprobeerd te maken. Al met al lopen de jaarlijkse verdiensten op tot -. 

Andere celebrity's:

Veelgestelde vragen

Het vermogen van Jort Kelder wordt geschat op €377,85. 

Wij schatten dat de maandelijkse inkomsten van Jort Kelder kunnen oplopen tot -.