1. Bekend
  2. John de Mol

Vermogen van John de Mol

Je hebt vast wel eens van John de Mol gehoord. John de Mol is een Media-magnaat bekend van Muziekant. Maar heb jij enig idee wat een Media-magnaat verdient? John de Mol komt uit Nederland en is geboren op 24 april 1955 in Den Haag. Momenteel woont John de Mol in Nederland. In dit artikel gaan we kijken naar wat het vermogen van John de Mol is. 

Naam

John de Mol

Geschat vermogen

€ 2,1 miljard

Geboortedatum

24 april 1955

Nationaliteit

Nederlander

Woonplaats

Nederland

Beroep

Media-magnaat

Wat is het vermogen van John de Mol?

John de Mol heeft zich nooit uitgelaten over het vermogen, maar wel over wat er verdiend is met verschillende werkzaamheden. Hierdoor is het mogelijk geweest om een vrij goede schatting te maken van het vermogen van John de Mol. John de Mol heeft momenteel een geschat vermogen van € 2,1 miljard. 

Wie is John de Mol?

Johannes Hendrikus Hubert de Mol is een Nederlandse mediamagnaat, ondernemer, de televisieproducent. De Mol had in 2021 een geschat vermogen van ongeveer 2,1 miljard euro. Hij is de zoon van voormalig zanger John de Mol, broer van Linda en vader van Johnny Mol. De Mol groeide op in een degelijk, maar niet bemiddeld Goois gezin. De kinderen moesten hun zakgeld aanvullen met een krantenwijk of winkelbaantje. De Mol, begonnen op het gymnasium aan het R.K. Lyceum in Hilversum, ging in de tweede klas naar de havo die hij met moeite doorliep. Na zijn havo-examen hoopte hij aanvankelijk op een carrière als profvoetballer. Op het moment dat ik naar bal ging en de ander ook, zei hij in 1993 tegen Ischa Meijer, was het bikkelhard van: hij of ik en dan bestond er voor mij geen grens, dan haalde ik door.

Entertainmentindustrie

Toen zijn vader directeur van de zeezender Radio Noordzee werd, verlegde De Mol zijn belangstelling van het voetbal naar de entertainmentindustrie. Hij werd technicus bij diskjockey Joost den Draaier en mocht niet veel later zelf platen aan elkaar praten. De basis voor zijn televisieloopbaan werd gelegd bij Studio Sport, waar De Mol als parttimer de hoogtepunten uit voetbalwedstrijden aan elkaar monteerde. Bij de TROS begon hij ondertussen als assistent-producer, maar door het snelle vertrek van zijn superieuren produceerde hij op zijn 23ste zelf grote spelshows als De Showbizzquiz.

Weinig succes

In 1978 kondigde De Mol zijn vertrek bij de TROS aan, om zich als zelfstandig producent te vestigen. Zijn bij radio Noordzee opgebouwde connecties met artiesten en managers zouden daarbij goed van pas komen. De eerste paar jaren was zijn bedrijf, John de Mol producties weinig succesvol. Het bedrijf draaide dan ook zeven jaar elkaar verlies. In de beginjaren maakte hij muziekspecials, gefinancierd door een reisbureau, die hij aan omroepen verkocht. Deze muziekspecials werden vaak opgenomen met artiesten op exotische locaties in het buitenland. Na een bijna-faillissement schoot zakenman en presentator Willem van Kooten hem financieel te hulp, omdat deze vertrouwen had in zijn doorzettingsvermogen.

Waar komt het vermogen van John de Mol vandaan?

John de Mol heeft verschillende inkomstenbronnen gehad. Toch komt het grootste gedeelte van het vermogen van waar ook de bekendheid door komt, namelijk Media-magnaat.

Hoeveel verdient John de Mol per jaar?

Hoeveel John de Mol precies verdient, is lastig in te schatten, daarover laat John de Mol zich niet uit. Toch hebben we een schatting geprobeerd te maken. Al met al lopen de jaarlijkse verdiensten op tot -. 

Andere celebrity's:

Veelgestelde vragen

Het vermogen van John de Mol wordt geschat op € 2,1 miljard. 

Wij schatten dat de maandelijkse inkomsten van John de Mol kunnen oplopen tot -.