1. Bekend
  2. Frits van Eerd

Vermogen van Frits van Eerd

Je hebt vast wel eens van Frits van Eerd gehoord. Frits van Eerd is een Ondernemer bekend van Autocoureur. Maar heb jij enig idee wat een Ondernemer verdient? Frits van Eerd komt uit Nederland en is geboren op 25 maart 1967 in Veghel. Momenteel woont Frits van Eerd in Nederland. In dit artikel gaan we kijken naar wat het vermogen van Frits van Eerd is. 

Naam

Frits van Eerd

Geschat vermogen

€114 miljoen

Geboortedatum

25 maart 1967

Nationaliteit

Nederlander

Woonplaats

Nederland

Beroep

Ondernemer

Wat is het vermogen van Frits van Eerd?

Frits van Eerd heeft zich nooit uitgelaten over het vermogen, maar wel over wat er verdiend is met verschillende werkzaamheden. Hierdoor is het mogelijk geweest om een vrij goede schatting te maken van het vermogen van Frits van Eerd. Frits van Eerd heeft momenteel een geschat vermogen van €114 miljoen . 

Wie is Frits van Eerd?

Godefridus Franciscus Theodorus van Eerd is geboren op 25 maart 1967 en is een Nederlandse ondernemer en autocoureur. Als algemeen directeur en mede-eigenaar gaf hij tot september 2022 leiding aan Jumbo Groep Holding BV, een Nederlands keten van supermarkten.

Van Eerd studeerde Bedrijfskunde in Utrecht en de Verenigde Staten, waarna hij in 1992 in dienst van Jumbo trad. Als productmanager van de broodafdeling klimt hij op tot supermarktmanager in Tilburg en werd in 1996 naast zijn vader Karel van Eerd general manager van Jumbo, op dat moment nog een kleine supermarktketen met 37 winkels. Van Eerd is samen met zijn vader Karel van Eerd en zijn zussen Colette Cloosterman- van Eerd en Monique Groenewoud- van Eerd eigenaar van Jumbo Groep Holding BV. Colette Cloosterman-van Eerd en Monique Groenewoud-van Eerd zijn eveneens werkzaam bij Jumbo, als Chief Customer Officer en Manager Cultuur en DNA.

Groei

Van Eerd vormt samen met Colette Cloosterman-van Eerd, CFO Ton van Veen en COO Cees van Vliet de raad van bestuur van het bedrijf. Onder leiding van Van Eed Vanaf 2002 algemeen directeur, in 2009 gelauwerd als Topman van het jaar] door Jumbo, Super de Boer, La Place, Smulweb en Agrimarkt door Jumbo overgenomen. Daarnaast nam Mississippi Ventures, het investeringsvehikel van de familie Van Eerd, onder zijn leiding de HEMA-over. In 2022 zijn er in Nederland 705 Jumbosupermarkten. Kenmerkend voor die groei zijn tevens de in 2013 gelanceerde Jumbo Foodmarkt waarmee Jumo de klant een unieke foodbeleving wil bieden, in 2017 gevolgd Jumbo City binnenstedelijke gemakswinkels. In diezelfde periode is Jumbo gestart met het online kunnen bestellen en thuis laten bezorgen van boodschappen. In 2019 heeft Jumbo bovendien de eerste winkels in België geopend.

Er zit nog meer erachter

Op 13 september 2022 deden de politie en FIOD een inval bij de woning van Van Eerd in verband met een grootschalig witwasonderzoek op diverse locaties waaronder ook het hoofdkantoor van het Jumboconcern in Veghel. Het witwassen via meer onverklaarbare grote contante storingen zou gebeuren door het doen van transacties in onroerend goed, de handel in auto’s en sportsponsoring. Medewerkers van de FLOD namen documenten mee en het huis en een auto op het terrein werden doorzocht. Van Eerd werd dezelfde dag aangehouden op verdenking van witwassen. Na zeven dagen werd hij vrijgelaten, maar bleef verdachte in de witwasaffaire. Op 23 september 2022 trad hij terug als algemeen directeur van Jumbo, voorlopig tijdelijk.

Waar komt het vermogen van Frits van Eerd vandaan?

Frits van Eerd heeft verschillende inkomstenbronnen gehad. Toch komt het grootste gedeelte van het vermogen van waar ook de bekendheid door komt, namelijk Ondernemer.

Hoeveel verdient Frits van Eerd per jaar?

Hoeveel Frits van Eerd precies verdient, is lastig in te schatten, daarover laat Frits van Eerd zich niet uit. Toch hebben we een schatting geprobeerd te maken. Al met al lopen de jaarlijkse verdiensten op tot -. 

Andere celebrity's:

Veelgestelde vragen

Het vermogen van Frits van Eerd wordt geschat op €114 miljoen . 

Wij schatten dat de maandelijkse inkomsten van Frits van Eerd kunnen oplopen tot -.