Een geldautomaat wordt door veel mensen over de hele wereld gebruikt. Hiermee kun je geld trekken op locatie. Tegenwoordig is er in de cryptocurrency wereld ook soortgelijke automaten te vinden. Die staan bekend als de bitcoin pinautomaten. Met een atm bitcoin kun je niet bij alle automaten geld trekken. Je vraagt je misschien af waarom je dan toch ervoor moet kiezen. We zullen u in deze tekst meer uitleg geven waarom het nodig is. 

Hoe gebruiken? 

Een bitcoin automaat maakt het voor gebruikers gemakkelijker om te handelen in cryptocurrency. Als je bitcoins wilt kopen kun je gebruik maken van een bitcoin automaat. Je moet wel in het bezit zijn van een creditcard, een smartphone of geld. Je gaat het wachtwoord scannen met je mobiele telefoon. Als dit voltooid is toets je dan het aantal bitcoins in dat je wenst te kopen. Als je met contant geld wilt betalen moet je het geld stoppen in de automaat en het aantal bitcoins intoetsen die je wilt kopen. Voor de transactie worden er ook transactiekosten afgetrokken uit je wallet.  

Bitcoin ATM locaties 

In Nederland kun je in vrijwel alle steden een bitcoin automaat tegenkomen. De meest bekende bitcoin automaat is die te vinden is op de luchthaven van Schiphol. Deze kun je 24/7 gebruiken. Een andere atm is te vinden in Eindhoven op de High Tech Campus. Daarnaast zijn Rotterdam en Den Haag ook steden die over bitcoin atms beschikken. Hoewel het gebruik van een bitcoin automaat duurder is dan een exchange zijn er heel wat mensen die er hiervan gebruik maken.  

Een bitcoin automaat verschilt qua uiterlijk niet veel van de traditionele geldautomaten. Wat wel anders is is het feit dat je online transacties kunt doen zonder tussenkomst van een bank en ook nog anoniem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *