Staking crypto neemt met de dag steeds toe aan bekendheid. Steeds meer mensen staken cryptocurrency. Dit om het netwerk te verbeteren en te ondersteunen. Daarnaast vergroot staking de schaalbaarheid van de munten. Wanneer je crypto staked ontvang je een beloning in de vorm van rente. Hierdoor wordt er ook een passief inkomen gegenereerd.  

Alles over staken

Je leest steeds over crypto en staken. Allemaal misschien nieuwe woorden voor jou. Je vraagt je misschien ook af waarom staken een hype geworden is. Laat mij je eens vertellen. Wanneer je crypto staakt ontvang je een vergoeding. Het kan allemaal ook verschillen per munt en exchange. Voordelig is dat hoe meer munten je vastzet hoe meer winst je zult maken. Daarnaast kun je ook meer winst maken als de waarde van de munt toeneemt. Helaas kan staken soms ook nadelig zijn, want zoals wij weten zijn cryptocurrency aan verandering onderhevig. Dus als de waarde van de munt daalt zal je ook minder winst ontvangen. Als je veel van een bepaalde munt maak je kans op het worden van een nieuwe block validator. 

Cold staking 

Cold staking is staken zonder internet. Je kunt hier crypto staken met behulp van een hardware wallet of een cold wallet. Voordelig is de veiligheid van je fondsen. Gezien de wallet niet verbonden is met internet zijn de fondsen beveiligd. Het beheer van het geld geschiedt dus fysiek. Houd er rekening mee dat niet alle cryptocurrencies en netwerken ondersteuning bieden aan cold staking. Cryptocurrencies die wel gestaked kunnen worden zijn Tezos, Komodo, QTUM, Decred, ICON, ZCoin, PIVXTezos, Komodo, QTUM, Decred, ICON, ZCoin, PIVX, Ethereum en Cardano.  Er zijn er enkele exchanges waar je crypto kunt staken. Bitvavo is de bekendste exchange in Nederland. Voor meer informatie over crypto staking klik j op Stakingcrypto.nl.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *