Soms is het tijd om nieuwe spullen te kopen voor in huis. Een plek waar we ons vaak bevinden is de keuken, het is dan ook een goede investering om voor keukengerei kwalitatieve spullen te kopen. Of je nu een liefhebber bent van koken of je gezin van de dagelijkse kost moet voorzien, je zal je er vaak bevinden. In dit artikel bespreken we een aantal keukengerei en welke van deze de meest waardevolle investering kunnen zijn.

De basis van elke keuken

Het is de basis van elke keuken, een goed set messen. Een kwalitatief goed mes maakt snijden veel makkelijker, sneller en veiliger. Investeren in een goed set messen, zoals die van Sumisu Knives, zal je jarenlang plezier bezorgen.

Een messenset bestaat uit verschillende soorten messen, uiteraard afhankelijk van je eigen behoefte. Veel gebruikte messen zijn een vleesmes, vismes, broodmes, schilmes en universeel mes. Als je specifieke wensen hebt, kun je je messenset zelf samenstellen. Eet je weinig vlees, maar meer vis? Dan is het wellicht verstandig om iets meer te investeren in een goed Japanse vismes.

Essentieel voor elk gerecht

Zonder pan is het haast onmogelijk om een goed gerecht op tafel te zetten. Van een eenvoudig gebakken eitje tot aan de meest uitgebreide sauzen voor je steak. Een pan van goede kwaliteit zal jarenlang meegaan.


De meeste pannen zijn gemaakt van roestvrij staal. Ook hierin is een verschil in kwaliteit te zien én te voelen. Pannen van betere kwaliteit zijn zwaarder en hebben een betere warmtegeleiding. Een pan waarvan de kwaliteit minder is, zal verschillende temperaturen hebben op verschillende plekken in de pan. Uiteindelijk zal je met een pan van goede kwaliteit makkelijker kunnen koken en zal deze langer meegaan.

De afronding van een maaltijd

Na het kokkerellen is het tijd dat je mag genieten van je culinaire kunsten. Het is noodzakelijk voor het eten van al je maaltijden, we hebben het over bestek. Een goed bestekset gaat jaren mee, dus het is belangrijk om in een goed bestekset te investeren.

Hierbij is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten bestek zijn, zoals bestek van roestvrij staal en zilver. Bestek van roestvrij staal staat erom bekend dat het lang meegaat en eenvoudig onderhoud heeft. Als je wilt gaan voor elegantie en een mooie presentatie, dan is het wellicht interessant om te kijken naar zilver bestek.

Kortom, een goed messenset met de juiste pannen en kwalitatief bestek is onmisbaar in iedere keuken.