Ben je geen ambtenaar? Dan heb je er waarschijnlijk nog niet van gehoord ‘ambtenarenlening’. Deze lening is er speciaal voor ambtenaren. Mensen die voor Nederland werken kunnen tegen een lager bedrag geld lenen. Dat komt doordat ambtenaren over het algemeen een goede betaalmoral hebben.

In dit artikel lees je alles over ambtenarenleningen, de voor- en de nadelen.

Goedkoper lenen door goede betaal moraliteit 

Onder mensen die voor de overheid werken is deze lening bekend en het wordt steeds populairder, en dat is niet voor niks. Met deze lening kun je geld lenen met lagere kosten, dit is zelfs mogelijk op een hypotheek.

Andere voordelen

Naast dat de kosten lager zijn, kun je boetevrij aflossen. Hierdoor kun je over een lange periode de kosten van je lening omlaag krijgen. Over het algemeen is deze lening een stuk flexibeler. Dit betekent dat je vrij gemakkelijk de looptijd en het leenbedrag kunt aanpassen zolang je betaalmoraal goed is.

Nadelen van een ambtenarenlening

Naast alle voordelen zijn er uiteraard ook nadelen. Wanneer je een ambtenarenlening afsluit, betaal je maandelijks een vast bedrag. Als je dit één maand niet kunt betalen door een onverwachte uitgave kun je in de problemen komen.

Ook betaal je nog altijd ‘rente’. Hoewel dit lager is dan normaal, kost geld lenen nog steeds geld. Wanneer je deze lening afsluit, ontvang je altijd een kredietrapport. Als deze ‘negatief’ is, kan het lastig zijn om bij een andere kredietverstrekker een lening te krijgen.

Betrouwbaar geld lenen in Nederland, dat willen de meeste ambtenaren.

FAQ

Hoe betrouwbaar is een ambtenarenhypotheek? 

Ambternarenhypotheken zijn betrouwbaar. Banken en kredietverstrekkers lenen graag geld uit aan mensen die voor de overheid werken. Daarnaast hebben ambtenaren een uitstekende betaal moraliteit. 

Is het mogelijk om een ambtenarenlening af te sluiten met een BKR-registratie?

In veel gevallen zijn het niet mogelijk zijn om een  ambtenarenlening  af te sluiten wanneer je een BKR-registratie hebt.

Toch kunnen er uitzonderingen zijn. Als het bijvoorbeeld al jaren geleden is, als je er weinig aan kon doen of als je betalingsachterstand inmiddels is afbetaald.