Casino gaming is een hot topic in Nederland de afgelopen maanden. En met een groot aantal sites die een vergunning tot exploitatie hebben gekregen van de Kansspelautoriteit, komen veel mensen in de verleiding om het eens te proberen. Natuurlijk zijn er winnaars en verliezers, maar de meest succesvolle spelers zijn degenen die hun bankroll goed beheren. 

Bankroll management en het belang ervan 

Professionele gokkers zweren bij efficiënt bankroll management; het is één van de hoofdredenen voor hun succes. Het gaat hem erom dat je het geld beheert dat je speciaal opzij zet om te gokken. De bedoeling is dat je nooit meer uitgeeft dan wat je je kunt veroorloven; dat is eigenlijk al de eerste en belangrijkste regel. Aan het einde van een partijtje spelen, zou je geld moeten over hebben dat je gebruikt om een andere keer te spelen. 

Een deeltje riskeren om veel te winnen 

Leg aan het begin vast dat je een specifiek percentage riskeert, bijvoorbeeld 10%. Heb je dus €1.000, speel dan met €100. Verlies je dat budget, log dan uit, zet je computer af en ga iets doen dat niets te maken heeft met spelen, zoals wandelen, een hapje eten, enzovoort. Wanneer je de volgende keer wilt spelen, heb je nog altijd €900 over. Daarvan verspeel je opnieuw niet meer dan 10%, dus €90. 

Micromanagement bij het inzetten 

Ook tijdens het spel kun je je inzet aanpassen. Je start bijvoorbeeld met €100 en speelt blackjack. Met dat budget heb je genoeg voor ongeveer 33 “hands” van €3. Heb je bijvoorbeeld pech en na enkele spelletjes nog maar €50 over, wissel dan van tafel en zet daar nog slechts de helft in van voorheen, dus €1,5. Omgekeerd kun je ook van tafel veranderen als je veel geluk had en dan bijvoorbeeld spelen voor €5 per hand. Deze strategie levert je geweldig veel ervaring op en een diep inzicht in wat je kunt verdienen met gokken. Bovendien minimaliseer je je verliezen en kun je kapitaliseren als je aan de winnende hand bent. 

Meer tips van professionals 

Wist je dat professionals elkaar eigenlijk niet als concurrenten of zelfs vijanden beschouwen? Integendeel, ze zijn blij met nieuwelingen; dat maakt het spel spannender. En dan zijn ze meestal vrijgevig met bankroll tips.