Overweeg je het kopen van een woning of appartement voor de verhuur? Als je het verstandig aanpakt kun je op twee manieren rendement maken. Enerzijds door het opbouwen van een overwaarde in de woning of het appartement. Anderzijds door de verhuren. Hoe pak je het aan en hoe regel je de financiering van deze investering?

Je kunt jouw geld op een spaarrekening zetten om rendement te maken. Door de zeer lage spaarrente ga je nauwelijks rente ontvangen. De inflatie is hoger dan de spaarrente, dus kun je volgend jaar minder voor je geld kopen dan op dit moment met jouw kapitaal. Kiezen voor een andere vorm van investeren ligt dus erg voor de hand. Ook als je geld tekortkomt voor het kopen van een woning of appartement voor de verhuur zijn er mogelijkheden.

Kapitaal investeren in een tweede woning

Bij een tweede woning kun je denken aan een huis in de bossen in Drenthe of juist aan de kust, waar je in de weekenden en in de vakanties heen kunt. Je kunt een tweede huis ook beschouwen als een vorm van beleggen. Je koopt een woning en gaat deze verhuren. Dit huis hoeft niet in de Drentse bossen of aan de Noord-Hollandse kust te liggen, maar bijvoorbeeld in jouw eigen woonplaats. Als de woning of het appartement goed te verhuren is, kun je er geld mee verdienen. Je kunt een beleggingspand financieren met een hypotheek. Je moet wel een deel van de koopsom met eigen vermogen betalen.

Hypotheek afsluiten voor een woning voor de verhuur

Het afsluiten van een hypotheek voor je eigen woning werkt anders dan het zoeken naar een hypotheek voor een huis of appartement voor de verhuur. Geldverstrekkers hanteren in die gevallen namelijk andere criteria. Je kunt ook niet bij alle banken terecht, maar je kunt wel een financiering krijgen met goede voorwaarden. Het is de truc om een hypotheek af te sluiten die je volledig met de opbrengst uit de verhuur kunt betalen, en daarnaast moet je ook nog een leuk rendement overhouden. Als het perfect geregeld is, los je ook nog flink af op de hypotheekschuld.

Waar let je op bij het afsluiten van een beleggingshypotheek?

De rentelasten moeten goed betaalbaar zijn en de hypotheekrente zet je bij voorkeur ook nog vast voor bijvoorbeeld 5 jaar. Andere belangrijke punten om op te letten bij het afsluiten van een hypotheek zijn:

Ben je op zoek naar een hypotheek voor een verhuur woning? Stel je plannen niet langer uit en begin met het verkennen van de mogelijkheden voor een hypotheek voor je beleggingspand. Je kunt een aanvraag indienen door het doen van een quickscan, je ziet direct de rente en binnen twee werkdagen hoor je welke leensom haalbaar is.