Iets waar vrijwel iedereen mee te maken krijgt, is het openen van een bankrekening. Veel mensen gaan voor een bank waar hun ouders of veel van hun vrienden al bijzitten. Een slimme keus, want klantreviews zijn zeker iets waar je op moet letten. Daarnaast is het goed om te letten op eventuele kosten en de reputatie van een bank. Benieuwd naar waar jij nog meer naar moet kijken bij het kiezen van een bank en het openen van een betaalrekening? Lees snel verder!

Kosten

Ten eerste let je op eventuele kosten die komen bij het openen van een bankrekening. Kijk naar eventuele maandelijkse kosten, kosten voor transacties, internationale betalingen en geldopnames bij geldautomaten. Ga voor jezelf na of dit een belangrijk punt voor je is en vergelijk de kosten van verschillende banken. BankingReview ondersteunt je met financieel advies en het gemakkelijk vergelijken van verschillende banken. Zo maak je keuzes op basis van wat jij belangrijk vindt. 

Betrouwbaarheid en reputatie

Daarnaast onderzoek je de betrouwbaarheid en de reputatie van de bank. Kijk bijvoorbeeld naar de geschiedenis van de bank; hoe lang zijn ze al actief? Voldoen ze aan normen en waarden die jij belangrijk vindt? Je kijkt natuurlijk ook naar beoordelingen en ervaringen van andere, al bestaande klanten. 

Gemak en toegankelijkheid

Ten derde ga je het gemak en de toegankelijkheid van de bank na. Heeft de bank veel geldautomaten? Hebben ze een gebruiksvriendelijke website of app? Kun je eenvoudig contact opnemen met de klantenservice? Dit zijn belangrijke punten om over na te denken. Je wilt vooral dat het regelen van je bankzaken geen lastige klus is. 

Eventuele extra’s 

Tot slot kijk je naar de eventuele extra’s die een bank biedt. Heeft de bank betaalautomaten of een kantoor in het buitenland bijvoorbeeld? Ook kun je nagaan of de bank beschikt over een aantal voordelen als kortingen bij partners of de mogelijkheid tot een gratis creditcard. Al deze voordelen zijn mooi meegenomen en iets om te overwegen. Gelukkig vind je op de website van BankingReview een duidelijk overzicht van deze extra’s!

Zoals je ziet, komt er bij het openen van een betaalrekening heel wat kijken. Het is belangrijk dat je niet voor de eerste en meest bekende bank gaat die je ziet. Doe onderzoek naar de kosten, betrouwbaarheid en toegankelijkheid van de bank. Daarnaast neem je ook eventuele extra’s in overweging. Dus, vergelijk zoveel mogelijk banken en kies degene die volledig bij je past!