Het zijn dure tijden, daar kunnen we lang en kort over praten maar het is inmiddels een feit. Alle rekeningen lopen op, van de prijzen in de supermarkt tot die aan de pomp. En dan hebben we het over de vaste lasten nog geen eens gehad. Uit reflex wordt er vandaag de dag gekeken naar de werkgever. Deze moet alle kosten en extra lasten van de werknemer compenseren door het verhogen van de salarissen. Maar die hogere lasten, daar hebben werkgevers zélf natuurlijk ook behoorlijk last van. Daarom is het raadzaam om als ondernemer scherp op je uitgaven te letten, dit zorgt ervoor dat je de rekeningen betaalbaar houdt en niet aan het einde van de maand met tekorten te maken hebt. Op welke vaste lasten je kunt besparen? Lees snel verder.

Goed online

Internet wat snel werkt is essentieel voor een bedrijf, wanneer dit hapert zullen de prestaties van je werknemers minder zijn, en het werkplezier neemt op deze manier ook af aangezien je uit je concentratie wordt gehaald. Daarom is het aan te raden hierin te investeren, maar wel altijd te kiezen voor een goede deal. Ga altijd voor internet voor bedrijven. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zit hier wel daadwerkelijk verschil tussen. Het ene internet is simpelweg het andere niet. Vaak zijn er online de scherpte deals te sluiten, verdiep je hierin en je zult zien dat het al snel tientallen euro’s per maand scheelt en daarnaast een hoop frustratie.

De extra’s

Luxe is iets waar je snel aan went, dit is privé het geval maar ook zeker zakelijk. Daarom is het raadzaam om spaarzaam om te gaan met deze luxe, zeker in dure tijden. Is het echt nodig dat personeel onbeperkt gratis snacks kan pakken? Door het aanpassen van deze kleine zaken zorg je ervoor dat het aan het eind van de maand een grote besparing oplevert. Nog een extra tip waar wellicht een hoop te besparen valt is het beleid omtrent telefonie. Hebben werknemers allemaal de nieuwste iPhone nodig? Dat is vaak niet het geval. En een nieuwe telefoon went zeer snel, waarschijnlijk zullen ze het aanpassen van het beleid geen eens merken.

Blijf lekker thuis

Ook is het financieel gezien slim om het thuiswerken meer te stimuleren. Dit is namelijk voor de werkgever in veel gevallen ook een stuk voordeliger. Er is minder kantoorruimte nodig en ook de kilometervergoeding hoeft niet betaald te worden. Veel werknemers zullen daarnaast dit initiatief omarmen en aangeven dat zij ook graag gebruik maken van deze afwisseling tussen kantoor en hun eigen huis.

Kortom, in dure tijden is het logisch dat iedereen een beetje water bij de wijn doet. Ook wat betreft werknemers richting werkgever. Uiteindelijk heeft iedereen er baat bij dat een werkgever het overleeft in dure tijden, anders heeft de werknemer aan het einde van de maand helemaal geen baan meer over. Het zijn vaak al kleine zaken waar de verbetering te halen is. Zet hierop in en voor je het weet is de begroting helemaal sluitend of laat zelfs een leuke plus zien. Vooruitzien is regeren, dat geld ook voor een gezonde financiële situatie.