Als je gaat re-integreren, dan kan dat een lastige route zijn die je gaat belopen. Bij re-integratie tweede spoor kun je een coach inschakelen die je kan begeleiden tijdens het belopen van deze route, op deze manier sta je er niet alleen voor. Maar voor je dit kan overwegen, heb je wel voldoende informatie nodig. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over een re-integratiecoach tweede spoor. 

Begeleiding

Bij re-integratie tweede spoor kun je dus een re-integratiecoach krijgen. Deze coach zal je helpen met de persoonlijke begeleiding van jouw proces naar het opnieuw aan het werk gaan na een lange periode van niet kunnen werken. Hij of zij zal met je gaan kijken naar je individuele behoeften, vaardigheden en interesses. Zo kun je een nieuwe functie vinden die goed bij jou past. Mocht je meer willen weten over zo’n coach, kijk dan eens bij Enroute BV.

Ondersteuning

Een re-integratiecoach begrijpt dat je een tijdje niet actief ben geweest en dat sommige dingen lastig kunnen zijn, denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een CV en het voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Hierbij kan deze coach allemaal helpen. Maar niet alleen op het functionele vlak kan deze coach je hulp aanbieden, ook als je op een emotioneel vlak met dingen zit kan de coach je daarin een uitkomst bieden. Hij kan fungeren als luisterend oor een ook advies geven op dit gebied.

Communicatie

De re-integratiecoach zorgt er als laatste ook nog voor dat de communicatie tussen jou werknemer en de werkgever soepel verloopt. Hij helpt je bij het onderhandelen van dingen en zorgt dat jouw specifieke behoeften kunnen worden toegepast in de werkomgeving. Dit is vaak in je eentje lastig te regelen, vandaar dat deze coach goed van pas kan komen.

Het proces van re-integratie tweede spoor kan een lastige route zijn om te bewandelen, maar het is niet onmogelijk. Je kunt namelijk goede ondersteuning krijgen vanuit een re-integratiecoach. Deze coach begeleid je door heel het traject heen en kijkt naar wat jouw behoeften zijn en je vaardigheden bij het zoeken van een nieuwe baan. Ook geeft deze coach je ondersteuning, zowel op een functioneel vlak als een emotioneel vlak als je daar behoefte aan hebt. Als laatste kan de coach de communicatie tussen jou als werknemer en de werkgever regelen zodat jouw behoeften kunnen worden toegepast en de communicatie soepel kan verlopen.https://unsplash.com/photos/person-walking-holding-brown-leather-bag-6dW3xyQvcYE