Veel mensen dromen er tegenwoordig van: het bestaan van een digitale nomade. Met niets meer dan een laptop je geld verdienen onafhankelijk van waar je bent op de planeet. Wanneer dit lucratief genoeg is kun je in principe 365 dagen per jaar op vakantie en hoef je maar een paar uurtjes per dag aan je projecten te werken om je levensstijl te bekostigen. Wat je de rest van de uurtjes doet? Waar je zelf zin in hebt natuurlijk! Waar je dat doet? Waar je maar wilt! Het enige wat je nodig hebt is een laptop en een internetverbinding.

Waarom jij een website wilt

Nu de cryptomarkt uit het dal kruipt is het handig om bij de volgende bull-run een goede tweede optie achter de hand te houden om financieel onafhankelijk te worden. Er bestaan verschillende manieren om passief inkomen binnen te halen en zo financieel onafhankelijk te worden. Hier bestaan meer manieren voor dan alleen investeren. Zo kun je ook locatieonafhankelijk geld verdienen met je eigen website. Wij vertellen je hoe je dat doet.

  1. E-commerce

Het meest gebruikte en waarschijnlijk ook meest succesvolle verdienmodel met een website is e-commerce. Met name met dropshipping door spullen door te verkopen. Dus niet in te kopen voor je voorraad, maar door direct voor de consument in te kopen. Vaak gebeurt dit vanuit China. Jij neemt als het ware de marketing voor je rekening. Dit kun je doen via Bol.com, via social media, maar bijvoorbeeld ook via je eigen website.

Het voordeel is dat je geen voorraad aanhoudt en dus ook nauwelijks ondernemersrisico hebt. Daardoor kan je vanaf jouw locatie onafhankelijk werken. Daarbij heb je, wanneer je bijvoorbeeld op Bol begint, ook bijna geen startkapitaal nodig.

  1. Digitale producten

Heb jij iets waar je goed in bent of veel vanaf weet? Top! Dat kun je namelijk verkopen. Maak bijvoorbeeld ergens een online cursus van of schrijf een e-book en verkoop dat via je eigen kanalen. Wanneer je een goed digitaal product kan maken en er bestaat markt voor, dan kun je daar ontzettend veel geld mee verdienen. Het enige wat je nog hoeft te doen is een SEO marketing bureau inschakelen om goed gevonden te worden met jouw cursus.

  1. Affiliate marketing

Veel platforms hebben graag dat jij een stukje van hun marketing overneemt. Daarvoor bestaat affiliate marketing. Jij maakt jouw eigen site en daarop promoot jij producten voor een merk of voor een site als Bol. Dat kan op allerlei manieren. Een bekende manier is bijvoorbeeld door producten te vergelijken en linkjes te plaatsen naar een site of platform. Dit is niet een gewoon linkje maar een linkje met een cookie die vertelt waar het linkje vandaan komt. Zo weet de ontvanger van de link hoeveel mensen via jou op zijn site binnenkomen. Wanneer iemand vervolgens ook nog op aankoop overgaat, ontvang jij een commissie van dat bedrijf.

Hoe je mensen doorverwijst moet je over het algemeen zelf weten. Het gaat er uiteindelijk om dat er op dat affiliate-linkje wordt geklikt en dat iemand een aankoop doet. Dat is de reden dat mensen het wel vaak over producten hebben in hun content. Wanneer je bijvoorbeeld veel over reizen weet, kun je backpacks gaan vergelijken. Dan probeer je te scoren op een zoekwoord als “beste backpack” en vertel je de bezoeker wat de beste backpack is voor welke situatie met een linkje naar een aanbieder waarvan jij in het affiliate programma zit. Wanneer je niet weet hoe je goed gevonden wordt kun je ook je SEO laten uitbesteden.

  1. Donaties

Ten slotte zijn er ook nog mensen die gewoon kunnen leven van wat een ander doneert. Wat je daar wel voor nodig hebt is een trouwe schare volgers en fans. Deze doneren bijvoorbeeld via Patreon een bedrag aan je, omdat ze de content die je maakt waarderen. Wat je daarvoor nodig hebt is dus ijzersterke content en veel volgers. Dat heeft tijd nodig, maar in principe kost het niets om een poging te wagen.

Begin vanaf je zolderkamer

Internetgeld is overal te verdienen. Je moet alleen weten hoe. Belangrijk is het om meerdere opties open te houden. In principe is het net als bij beleggen. Stop nooit al je eieren in één mandje. Deze verdienmodellen zijn dan ook heel goed om mee te beginnen naast werk of studie. Veel mensen hebben dit soort sites opgezet vanaf hun zolderkamer en zijn vervolgens groot geworden. Zoek dus een verdienmodel van jouw voorkeur en gooi daar je hengel mee uit. Wie weet wordt je wel succesvol en kun jij jouw baan opzeggen om te gaan leven als digitale nomade!