Dow Jones

Koers Dow Jones Aandelen

De geavanceerde datamogelijkheden, bekroonde journalistiek en innovatieve technologie van de Dow Jones koers zorgen elke dag voor nieuws, tools en financieel inzicht om de markten te beïnvloeden, cruciale beslissingen te nemen en topbedrijven en carrières te stimuleren.

 

Grootste Stijgers & Dalers Dow Jones

Hoogste handelsvolume 24 uur

Content over Dow Jones

Overzicht Dow Jones Aandelen

Bekijk het Dow Jones Aandelenkoers overzicht

Naam Exchange Laatste slotkoers Datum Verschil vorige slotkoers Volume Open Hoogste Laagste

Over Dow Jones Koers

Sinds 1882 vindt Dow Jones nieuwe manieren om informatie naar ’s werelds belangrijkste zakelijke entiteiten te brengen. Begonnen als een niche-persbureau in een obscure Wall Street-kelder, is Dow Jones uitgegroeid tot een wereldwijde krachtpatser op het gebied van nieuws en informatie, met prestigieuze merken zoals The Wall Street Journal, Dow Jones Newswires, Factiva, Barron’s, MarketWatch en Financial News.

Deze lange levensduur en dit succes zijn te danken aan een meedogenloos streven naar nauwkeurigheid, diepgang en innovatie, versterkt door de wijsheid van ervaringen uit het verleden en een solide greep op de toekomst die voor hun ligt. Dow Jones vandaag is meer dan zijn individuele merken, maar een moderne toegangspoort tot intelligentie, met innovatieve technologie, geavanceerde datafeeds, geïntegreerde oplossingen, deskundig onderzoek, bekroonde journalistiek en aanpasbare apps en leveringssystemen om de informatie die het belangrijkst is naar klanten te brengen, wanneer en waar ze het nodig hebben, elke dag.

Geschiedenis Dow Jones Industrial Average (DJIA)

Dow Jones, of beter gezegd, Dow Jones & Company, is één van ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van zakelijk en financieel nieuws. Charles Dow, Edward Jones en Charles Bergstresser hebben het bedrijf in de 19e eeuw opgericht. Naast de beroemde Dow Jones Industrial Average heeft het bedrijf ook diverse andere marktgemiddelden gecreëerd.

De DJIA werd in mei 1896 opgericht door Charles Dow en zijn zakenpartner Edward Jones. Twee jaar eerder, vóór de oprichting van de DJIA, ontwikkelde Charles Dow zijn eerste aandelenindex, de Dow Jones Transportation Average (DJTA), die de meest erkende graadmeter is van de transportsector in de Verenigde Staten. De oorspronkelijke componenten van de DJIA waren voornamelijk industriële bedrijven die actief waren op het gebied van gas, suiker, tabak, spoorwegen en olie. De DJIA weerspiegelt de prestaties van 30 aandelen van toonaangevende Amerikaanse blue-chipbedrijven.

De index heeft in de loop der jaren verschillende wijzigingen ondergaan. In 1916 werden de DJIA-componenten bijgewerkt van 12 aandelen tot 20 componenten. Vervolgens werden ze in 1928 verhoogd tot 30 aandelen, wat vandaag nog steeds de regel is. In 1932 werden acht aandelen verwijderd en vervangen door nieuwe componenten, waaronder Coca-Cola en Procter & Gamble Company. Tijdens de Grote Depressie van de jaren 1930 en de Grote Recessie van 2007/2008 waren er aanzienlijke veranderingen in de aandelencomponenten van de DJIA omdat sommige bedrijven failliet gingen of fuseerden.

Beleggen Dow Jones

Je kunt geen aandelen kopen in de Dow Jones Industrial Average (DJIA), maar je kunt wel een op de Dow beurs verhandeld fonds kopen dat de index volgt en alle 30 aandelen vasthoudt in verhouding tot hun gewicht in de DJIA.

Dow Jones openingstijden

De Dow Jones heeft openingstijden van 9.30 uur (15:30 GMT) tot 16.00 uur (22:00 GMT).