De kans is groot dat je wel iemand kent die investeert in cryptocurrency zoals de BTC koers. De laatste jaren zijn er namelijk steeds meer cryptobeleggers in Nederland bijgekomen. Zit je er ook over na te denken om geld in te leggen in Bitcoin? Zorg er dan in ieder geval voor dat je meer weet over de geschiedenis en de toekomst van deze cryptomunt. In dit artikel vertellen we je er graag meer over.

Zo begon het allemaal met de Bitcoin en BTC koers

Tot aan een paar jaar geleden had nog niemand gehoord van digitaal geld. Het was pas in 2008 toen Satoshi Nakamoto, het pseudoniem van een of meerdere programmeurs, met de zogeheten Bitcoin kwam. In een uitgebreid manifest legde Satoshi de beginselen van deze eerste virtuele muntstuk uit. Een jaar later, in 2009, werd de eerste pizza afgerekend met maar liefst 10.000 Bitcoin. Dat is nu niet meer voor te stellen, aangezien de waarde van de BTC koers sindsdien enorm is gestegen. Zo haalde de virtuele munt in oktober 2021 zelfs de hoogste waarde ooit met een waarde van bijna 67 duizend dollar.

De plannen voor een digitale munt stammen overigens al uit de jaren 90 van de vorige eeuw. Toen wilden diverse mensen, cyberpunks genoemd, al profiteren van een valuta die niet door de overheid of door banken werd gereguleerd. Hierbij speelt privacy een hele grote rol. Uit een manifest van de cyberpunks in 1993 komt de volgende zin: ‘Privacy is necessary for an open society in the electronic age.’ Wanneer je daar met de ogen van nu naar kijkt, kun je wel zeggen dat de cyberpunks de toekomst een beetje konden voorspellen. De Bitcoin en andere altcoins zijn namelijk opgericht zonder bemoeienis van de overheid of de bank.

Voordelen van Bitcoin kopen en/of traden

Dat is meteen een van de grootste voordelen van Bitcoin kopen en eveneens de grootste reden waarom mensen geïnteresseerd zijn in crypto. Omdat er geen bank of overheid als tussenpartij aanwezig is, hebben zij ook geen invloed op de hoogte van de munt. Is er bijvoorbeeld sprake van een economische crisis dan kunnen er geen biljetten worden bijgedrukt. Dat komt omdat de Bitcoin een digitale en dus geen fysieke munt is. 

Er is maar een maximaal aantal Bitcoins beschikbaar waardoor de BTC koers schommelt. Stijgt de vraag naar Bitcoin dan gaat de prijs en dus de waarde omhoog omdat er minder beschikbaar is. Andere voordelen van Bitcoin kopen zijn onder andere:

Bitcoin kopen voor beginners: kies een goed handelsplatform

Wanneer je wilt beginnen met beleggen in Bitcoin moet je een goed handelsplatform vinden dat bij je past. Je kunt Bitcoin, net als alle andere cryptocoins, gewoon online aanschaffen. Omdat het geen fysieke munten betreft, ontvang je alleen digitale tokens die je in je digitale wallet opslaat. Het is altijd aan te raden om te gokken op meerdere spreekwoordelijke paarden in plaats van op één. Kies daarom naast Bitcoin ook voor andere altcoins om in te investeren, zoals XRP van Ripple of Litecoin. Mocht het een keer minder goed gaan met de Bitcoin dan ben je niet direct al je inleg kwijt, omdat je je inleg gespreid hebt. Ideaal!

Kijk daarnaast eens wat je eigen doel is van investeren in crypto. Het is sowieso het beste om te beleggen voor de langere termijn. Soms is het heel aantrekkelijk om je cryptomunten te verkopen wanneer het even goed gaat op de BTC koers. Het is vaak echter nog beter om je munten vast te houden. Experts verwachten namelijk dat het de komende jaren alleen maar beter zal gaan op de cryptomarkt. Wie weet verdubbel of verdriedubbel je je inzet over een hele poos. Zorg er daarom voor dat je alleen geld inlegt in de BTC koers dat je eventueel zou kunnen missen.