Wat kost Videoland in 2024?

Videoland biedt je een breed scala aan series, films en documentaires en is de video-on-demanddienst van RTL Nederland. Het is de tweede grootste streamingdienst in Nederland, na Netflix. Steeds meer populaire Nederlandse series zoals Mocro Maffia zijn exclusief te bekijken op Videoland. In dit artikel bespreken we de verschillende Videoland abonnementen, hun prijzen en eventuele aanbiedingen in 2024. We behandelen ook hoe je Videoland kunt delen, en de opties die KPN en Ziggo bieden.

Inhoudsopgave

Over Videoland​

Videoland is uitgegroeid tot een grote speler in de Nederlandse streamingmarkt. Met meer dan 1,2 miljoen gebruikers in het eerste halfjaar van 2023 en een continue groei, biedt Videoland exclusieve content en een uitgebreide bibliotheek aan Nederlandse en internationale films en series. Sinds 2023 is de dienst RTL XL, die vroeger tv-programma’s tot 7 dagen terug aanbood, gestopt. Al deze programma’s en meer zijn nu via Videoland beschikbaar.

Overzicht van Videoland abonnementen in 2024

Videoland biedt verschillende abonnementsopties die afgestemd zijn op je kijkgedrag. Hieronder vind je een overzicht van de huidige Videoland abonnement kosten:

AbonnementPrijs per maandAantal schermenKwaliteitReclame
Basis€5,991HDMet reclame
Plus€10,992HDZonder reclame
Premium€12,994Full HDZonder reclame

Met deze Videoland abonnement prijzen kun je kiezen welk pakket het beste past bij jouw wensen. Het Basis-abonnement is ideaal voor een budgetoptie, terwijl het Premium-abonnement geschikt is voor gezinnen die op meerdere apparaten willen kijken.

Kies je abonnement

Ben je klaar om te genieten van je favoriete films, series en exclusieve Nederlandse content? Met een Videoland-abonnement krijg je toegang tot een uitgebreid aanbod aan titels, perfect afgestemd op jouw smaak. Of je nu kiest voor Basis, Plus, of Premium, er is altijd een optie die bij jou past!

Wat kost Videoland bij KPN en Ziggo?

Als je al klant bent bij KPN of Ziggo, kun je Videoland eenvoudig toevoegen aan je bestaande pakket. Dit kan vaak voordeliger zijn dan een los abonnement afsluiten.

ProviderPrijs Videoland via providerExtra voordelen
KPNZelfde prijs als standaardDirecte integratie met KPN TV
ZiggoZelfde prijs als standaardDirect via je Ziggo account

Bij beide providers betaal je dezelfde Videoland kosten als bij een direct abonnement, maar het is handig dat je alles op één factuur hebt staan.

Wat kost Videoland per maand in 2024?

Zoals je kunt zien, variëren de Videoland abonnement kosten afhankelijk van de optie die je kiest. Het Basis-abonnement kost €4,99 per maand, wat het een van de goedkoopste streamingopties maakt. Het Plus-abonnement biedt voor €8,99 per maand geen reclames, en het Premium-abonnement van €10,99 per maand geeft je de mogelijkheid om op vier schermen tegelijkertijd te kijken, zonder reclame.

Kun je gratis gebruik maken van Videoland?

Ja, je kunt gratis gebruik maken van Videoland via de “TV Gemist” optie. Hiermee kun je RTL-programma’s tot 7 dagen terugkijken, zonder dat je een betaald abonnement nodig hebt. Dit is een handige optie voor wie geen volledige streamingdienst nodig heeft, maar graag Nederlandse tv-programma’s inhaalt.

Videoland aanbiedingen en gratis proefabonnement

Videoland biedt regelmatig een proefabonnement, waarmee je 14 dagen gratis kunt kijken. Je kunt dan alle content van Videoland verkennen voordat je besluit een abonnement af te sluiten. Daarnaast zijn er vaak tijdelijke aanbiedingen voor Videoland, zoals een actiecode die je kunt invoeren voor korting op je abonnement.

AanbiedingVoordeelDetails
Proefabonnement Videoland14 dagen gratisVoor nieuwe klanten
Jaarabonnement aanbieding1 maand gratisBeschikbaar bij jaarabonnement

Houd de website van Videoland en je provider in de gaten voor Videoland korting en tijdelijke acties.



Videoland delen en kosten per persoon

Een veelgestelde vraag is of je Videoland kunt delen. Ja, met het Plus- en Premium-abonnement kun je Videoland op meerdere schermen tegelijkertijd gebruiken, wat handig is als je het abonnement wilt delen binnen je huishouden.

Aantal personenBeste abonnementKosten per persoon
1Basis€4,99
2Plus€4,50
3Premium€3,66
4Premium€2,75

Door een Videoland abonnement te delen, kun je de kosten per persoon aanzienlijk verlagen, vooral met het Premium-abonnement.

Wat kost Videoland bij KPN of Ziggo?

Als je klant bent bij KPN of Ziggo, kun je Videoland integreren in je bestaande pakket zonder extra kosten. De kosten voor Videoland bij KPN en Videoland bij Ziggo zijn gelijk aan die van een los abonnement, maar het gemak van één factuur is een voordeel.

Vergelijk Videoland met andere streamingdiensten

Wil je weten hoe Videoland zich verhoudt tot andere streamingdiensten? Vergelijk de prijzen van Viaplay, Disney Plus en Netflix om de beste keuze te maken.

Foto van Timothy
Timothy

Ik ben Timothy, een veelzijdige schrijver met een passie voor het verkennen van uiteenlopende onderwerpen. Of het nu gaat om technologie, cultuur, gezondheid of de laatste trends, ik ben altijd op zoek naar boeiende verhalen en inzichten om te delen. Schrijven is voor mij een manier om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen en complexe ideeën op een begrijpelijke en boeiende manier over te brengen. Mijn doel is om lezers te informeren, te inspireren en hen nieuwe perspectieven te bieden op de wereld om hen heen. Ik streef ernaar om mijn woorden tot leven te brengen en een blijvende indruk achter te laten.