Wat kost Netflix in 2024?

Wat zijn de actuele kosten van een Netflix-abonnement in 2024? In dit artikel bespreken we de verschillende Netflix abonnementen, hun prijzen en wat je kunt verwachten van de verschillende opties. We zullen ook kijken naar specifieke aanbiedingen van providers zoals KPN en Ziggo en de recente prijsverhoging die Netflix in mei 2024 heeft doorgevoerd.

Inhoudsopgave

Overzicht van Netflix abonnementen in 2024

Netflix verhoogde haar prijzen in mei 2024. Hieronder vind je een overzicht van de huidige Netflix abonnement prijzen:

AbonnementPrijs per maandAantal schermenKwaliteitExtra functies
Basic€8,991HDGeen downloads
Standaard€13,992Full HDGelijktijdig kijken en downloaden
Premium€18,994Ultra HDGelijktijdig kijken en downloaden

Met deze Netflix abonnement kosten kun je zelf kiezen welk pakket het beste bij je past op basis van je behoeften. De Netflix prijzen variëren afhankelijk van de gewenste kwaliteit en het aantal schermen waarop je tegelijkertijd wilt kunnen kijken.

 

Kies je abonnement

Ben je klaar om te genieten van je favoriete films en series zonder onderbrekingen? Met een Netflix-abonnement krijg je toegang tot duizenden titels, afgestemd op jouw wensen. Of je nu kiest voor Basic, Standaard, of Premium, er is altijd een optie die bij jou past!

Netflix bij Ziggo en KPN

Steeds meer mensen combineren hun Netflix-abonnement met hun televisie- en internetprovider. Wat zijn de opties en kosten als je Netflix bij Ziggo of Netflix via KPN toevoegt aan je bestaande abonnement?

ProviderPrijs Netflix via providerExtra kostenBijzonderheden
ZiggoZelfde prijs als standaardGeenDirecte integratie met Ziggo Mediabox
KPNZelfde prijs als standaardGeenBeschikbaar via KPN tv-menu met een enkele factuur

Bij zowel Ziggo als KPN worden de standaard Netflix kosten toegepast. Dit betekent dat je de normale Netflix-abonnementen betaalt, zonder extra kosten, maar je kunt de betaling via je provider regelen.

Netflix Extra Lid toevoegen

In 2024 biedt Netflix nog steeds de mogelijkheid om een extra lid toe te voegen aan je account. Dit is handig voor gezinnen of groepen die hun account willen delen zonder dat ze in hetzelfde huishouden wonen. Deze optie is beschikbaar voor zowel Standaard- als Premium-abonnementen.

OptiePrijs per maandVoorwaarden
Extra lid toevoegen (Standaard)€3,99Eén extra lid dat niet op hetzelfde adres woont
Extra lid toevoegen (Premium)€3,99Twee extra leden die niet op hetzelfde adres wonen



Wat kost Netflix per maand in 2024?

Zoals je hierboven kunt zien, variëren de kosten van Netflix in 2024 afhankelijk van welk Netflix abonnement je kiest. Het Basic-abonnement biedt toegang tot Netflix op één scherm in HD-kwaliteit voor €8,99 per maand. Het Premium-abonnement kost €18,99 per maand en biedt Ultra HD-kwaliteit op maximaal vier schermen. Als je besluit om een extra lid toe te voegen aan je Standaard- of Premium-abonnement, komen er extra kosten van €3,99 per lid bij.

Kosten per persoon

Als je je Netflix-abonnement deelt met meerdere mensen binnen hetzelfde huishouden, kun je de kosten per persoon verlagen. Hier is een overzicht van de beste abonnementsoptie afhankelijk van het aantal gebruikers:

Aantal personenBeste abonnementKosten per persoon
1Basic€8,99
2Standaard€7,00
3Premium€6,33
4Premium€4,75
5Premium€3,80
6+PremiumVanaf €3,17

Netflix aanbiedingen en proefabonnementen

Netflix biedt momenteel geen gratis proefabonnementen aan, zoals ze eerder wel deden. Wel kun je via providers zoals Ziggo en KPN soms profiteren van tijdelijke aanbiedingen, zoals een maand korting op je abonnement of een tijdelijke upgrade naar een duurder abonnement zonder extra kosten. Houd de websites van Netflix en je provider in de gaten voor de laatste acties.

Vergelijk ook andere streamingdiensten kosten zoals voor Viaplay, Videoland en Disney Plus om te zien welke dienst het beste past bij jouw voorkeuren.

Netflix abonnement 2024

De prijzen voor een Netflix-abonnement in 2024 zijn gestegen ten opzichte van eerdere jaren, maar de flexibiliteit en het aanbod aan films en series maken het nog steeds een aantrekkelijke optie. Je hebt de keuze uit drie abonnementsopties, variërend van Basic tot Premium, en je kunt een extra lid toevoegen als je je account buiten je huishouden wilt delen. Door te kiezen voor een Standaard- of Premium-abonnement en deze te delen met meerdere personen, kun je de kosten per persoon verder verlagen.

Daarnaast is het mogelijk om Netflix via Ziggo of KPN aan te schaffen, wat de betalingen eenvoudiger maakt. Houd ook rekening met mogelijke kortingen en tijdelijke aanbiedingen van je provider.

Foto van Timothy
Timothy

Ik ben Timothy, een veelzijdige schrijver met een passie voor het verkennen van uiteenlopende onderwerpen. Of het nu gaat om technologie, cultuur, gezondheid of de laatste trends, ik ben altijd op zoek naar boeiende verhalen en inzichten om te delen. Schrijven is voor mij een manier om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen en complexe ideeën op een begrijpelijke en boeiende manier over te brengen. Mijn doel is om lezers te informeren, te inspireren en hen nieuwe perspectieven te bieden op de wereld om hen heen. Ik streef ernaar om mijn woorden tot leven te brengen en een blijvende indruk achter te laten.